Hur man byter en vindrutetorkare på en 2005 Nissan Murano

Byte av knivar Vindrutetorkare på alla fordon, inklusive 2005 Nissan Murano är en uppgift som nästan alla bilägaren kan åstadkomma. Många bildelar butiker i hela landet har en policy att installera torkarblad höger in på en bil efter byte bladen har köpt. Men för de folk som gillar att ta itu med uppgifter auto underhåll på egen hand, installera nya blad på en 2005 Nissan Murano tar bara några få enkla steg innan du är redo att rulla igen, oavsett vilken typ av väder. Saker du behöver
vindrutetorkare Replacement vindruta
Visa fler instruktioner
1

Öppna Murano huva så att du enkelt kan komma åt klippen torkarbladet. Lyft upp på ett torkarblad att ta bort den från vindrutan. Fortsätt att dra torkararmen upp så den pekar uppåt och stå på egna ben. Upprepa detta steg för andra torkararmen.
2

Ta bort kåpan som är över den centrala muttern på båda torkarblad. Locket är en liten plast vinge som spänns över metallkonsolen. Tryck på frigöringsspaken ligger i mitten av torkare. Detta gör det möjligt för torkarbladet att glida av klippet. Säker bort bladet genom att dra bort det klippet.
3

dit det nya bladet i torkararmen i omvänd ordning som du tog bort den gamla bladet. Skjut in den nya kniven på torkarenheten. Gör så långsamt, vilket gör att kniven glider på rätt sätt när det kämpar motståndet i fjädern. Skjut armen genom den nya kniven tills det klickar på plats. Dra åt muttern på torkar, se till att inte dra den, och byt ut plastlocket vid behov (några ersättare blad kan inte kräva locket).
4

Upprepa steg 2 och 3 för andra vindrutetorkare. När du är klar, försiktigt sänka båda torkararmarna och ställa bladen försiktigt på plats på vindrutan. Stäng huven på bilen och starta bilen för att kontrollera torkarna är i gott skick.
5

Slå torkarna på varje inställning för att se till att de fungerar på alla olika hastighet. Det skulle bidra till att få vatten på vindrutan. Släpp vätska vindrutetorkare för att säkerställa att knivarna är korrekt rengöring av fönster. Vrid knivarna bort när du har kontrollerat att allt fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127833.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.