Förstå Automotive Elkopplingsschema

Din bil har ett invecklat nät av elektriska ledningar och komponenter . Om du funderar på att pröva ett diagram som sammanfattar dessa elektriska egenskaper , måste du lära dig hur detta diagram var tänkt att läsas . Symboler

diagram eller scheman , för bilens elektriska kretsar visar många symboler för att representera och förklara stigar ledningar och funktionerna för de komponenter som de ansluter ( dvs. motstånd , säkringar , brytare , etc. . ) . Många av dessa symboler upprepade gånger används och ganska lätt att dechiffrera när man jämför diagrammet till din bil .
Process

Diagrams ofta använder mer än en komponent och trådbana som hänvisningar till att hitta din del av intresse . Till exempel när lokalisera en defekt horn relä , kan diagrammet visar också horn och horn - switch som ansluter till en bergvärmepump . Båda dessa skulle vara ansluten till reläet och därmed har separat tråd vägar att följa och hitta det .
Koder

Vissa diagram kan innehålla symboler som är svårt att läsa och förstå . Därför koder ofta ingår i diagrammet för att ge dig ingående specifikationer och hjälpa till att avgöra de storlekar, färger och massor strömstyrka kablar samt stift som de ansluter .
< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127795.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.