Problem med Hard Shifting på en Auto Transmission

Överföringen använder en särskild hydraulisk vätska under tryck att bedriva en rad växlar framåt och en bakåt, i princip överföra kraften från motorn till bakhjulen. Det har att göra detta ständigt och jämnt varje gång fordonet gör en resa. Ibland överföringen kan funktionsfel eller ange några varningstecken innan totalt misslyckande. En observant fordonsägaren kommer att veta vad man ska leta efter genom att lära sig att tolka dessa varningstecken, och som ett resultat, undvika kostsamma reparationer på vägen. Dashboard Belysning och sensorer

Om fordonet har en OD (overdrive) ljus indikator instrumentpanelen som blinkar på och av, innebär det ett problem har upptäckts inne i transmissionen. OD lampor finns endast på ett fåtal modeller som standard, som Ford Explorer. Det bästa sättet att lösa den exakta komponent fel eller karaktär systemfel kommer att vara att ha en scanner felkod ansluten till fordonet. En särskild kod kommer avgränsa problemet genom användning av en kodbok. Koden scanner kan plocka ut en felaktig elektrisk sensor, vilket eliminerar behovet av ett besök i överföringen verkstad.

Elektroniska överföringar använda snabbknappar och axel sensorer för att övervaka förändringar i överföringen controller. Elektriska felkoder med dessa komponenter hända när en sensor har kortslutits eller en solenoid hamnar i ett "öppet" läge, vilket innebär att ingen ström. Ojämn växling kan resultera, liksom överföringen stänga och gå in i "halta"-läget, som väljer endast 2: a eller 3: ans växel som en standard. Limp läget tillåter föraren att få till en reparation station utan ytterligare skada transmissionen. En kod scanner kommer att upptäcka dessa problem.
Fluid Level

transmissionsolja nivå kan vara en av de mest förbisedda underhåll sysslor, som ansvarar för majoriteten av överföring problem. En låg vätskenivå i ett fordon som vänder skarpt kan förorsaka en tillfällig "slosh" av fluiden till en sida av transmissionshuset, vilket resulterar i en hård skift när fordonet rätar ut. Mätstickan bör kontrolleras för korrekt "heta" nivå med motorn igång. Fluid bör alltid hållas vid dess rätta gräns..
Fluid Quality

Smutsig eller förorenad transmissionsolja kan orsaka svåra växling. Transmissionsolja som har förorenats av vatten, ålder, eller slam uppbyggnad inte kan flöda ordentligt genom överföringskanalerna och ventiler. Svart vätska eller vätska som har en bränd lukt, indikerar vätska som har förlorat viskositet och smörjande egenskaper. Överhettning resultat från smutsig vätska, expanderande och bär lagren, vilket gör överföringen arbeta hårdare för att skifta redskap.
Transmissionsfilter

transmissionsfilter sitter i pannan sump och filter alla partiklar och skräp i vätskan. När skärmen eller filtrering enhet blir igensatt, blir trycket från pumpen begränsad, vilket orsakar ett högt mottryck tillstånd. Hard-shifting kan resultera. Transmission filter och vätska måste bytas med jämna serviceintervaller, var 30.000 miles kan betraktas som ett genomsnittligt intervall
Transmission Vacuum

Många växellådor har vakuum modulatorer kopplade till. deras växellådshuset. Den lilla membranet på modulatorn har ett vakuum linje som tar emot vakuum från insugningsröret. De skiftande egenskaper hos fordonet beror på det vakuum modulatorns förmåga att läsa mängden motorns vakuum som skickas till den. Om vakuumledningen lossnar vid sin anslutningspunkt, eller membranet går sönder inuti modulatorn kommer sändningen Växla inte ordentligt. Det vakuum linje och modulator bör inspekteras för väl fungerande ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.