Hur du läser oljestickan på en 2000 Silverado 5,3

Den 2000 Chevrolet Silverado med 5.3l V8-motor har inte en fullt märkt oljestickan, vilket kan skapa förvirring för vissa ägare som vill kontrollera oljenivån i motorn. Att lära sig att läsa Silverado s oljestickan är viktigt. Du bör kontrollera oljenivån varannan vecka eller när det är möjligt. Om oljenivån är låg, måste du lägga till en liter olja. Saker du behöver
Handduk
5W-30 motorolja (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Silverado motor avstängd. Öppna huven. Hitta oljestickan. I Silverado är utrustad med 5,3 V8-motor, är oljestickan sitter till vänster om plast "Vortec" motorhuven. Det är i mitten av facket och har en gul rund handtag.
2

tag oljestickan hantera och ta bort den. Inspektera slutet på mätstickan. Torka oljan bort med en ren handduk. Sätt oljestickan tillbaka i skidan.
3

Dra oljestickan tillbaka ut. Se motorns oljenivå. Det finns inte en "High" eller "Low" markör. På den låga sidan, ser du "Lägg till." Framför det, ser du ett kors design. Den övre (går mot handtaget) i kors och tvärs designen är "Full" märke. Kontrollera att oljan är ungefär i mitten av kors och tvärs designen.
4

Lägg en liter olja genom "Motorolja" mössa med en tratt om oljenivån vidrör "ADD"-märket . Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127674.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.