Hur man sparar Gas i en 1997 Nissan Altima

Den Altima är en midsize bil gjord av Nissan. Den sitter mellan Sentra och Maxima i den japanska biltillverkaren har sedan lineupen. Den 1997-modellen kommer med en 2,4-liters twin-cam fyrcylindrig motor. Denna motor ger 150 hästkrafter vid 5.500 rpm och 167 ft. /Lbs. av vridmoment vid 4.000 rpm. En femväxlad manuell växellåda var standard på alla modeller utom GLE versionen, som kom standard med fyra-växlad automatlåda. I genomsnitt blir det Altima 18 mpg i staden och 26 mpg på landsväg. Även om dessa siffror är ganska bra, det finns vissa steg som Altima ägare kan göra för att öka bränsleeffektiviteten. Instruktioner
1

Behåll din Altima regelbundet. Kontrollera och byt ut tändstiften som behövs. Den 1997 Altima har ett problem med tändstift ventilationshål tilltäppta få. Detta gör att motorn kör och tomgång grov. Se till att din bil har ren luft-och bränslefilter. En väl inställd motor kan förbättra bränsle körsträcka med i genomsnitt 4 procent, enligt Federal Trade Commission (FTC).
2

Säg adjö till jackrabbit startar och aggressiv körning. Som framgår av FTC, kan du se din körsträcka ökning med 5 procent om du ger upp Gunning din motor som trafikljuset slår om till grönt.
3

Starta kort växling. De flesta Altimas kommer med vanliga sändningar, använda detta till din fördel. Försök flytta förr att hålla motorns varvtal ned och dina mpgs upp.
4

byta olja och filter när det behövs. Smutsig olja orsakar en minskning av motor och bränsleeffektivitet. Var noga med att använda rätt klass.
5

Kontrollera däcktrycket varje månad, och se till att dina hjul är i linje. Underinflated däck orsakar onödig rullmotstånd och minska deras liv. Välskött hjul kan öka gas körsträcka på upp till 3 procent, enligt FTC.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127635.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.