Emergency Brake Problem

En nödbroms , även känd som en parkeringsbroms , använder stål kablar som är anslutna till en pedal för att tillämpa extra mekaniskt bromstryck till bilens hjul . Sporadisk användning av den här bromsen kan så småningom få den att krångla , enligt Family Car . Korrosion

Eftersom nödbromsar ser sällan att användas vid automatisk transmission fordon , metall Cabes inför ett hot om korrosion . De korrosion kan bygga upp till den punkt där kablarna inte kan fungera korrekt , vilket gör nödbromsen värdelös .
Effekter på andra komponenter

Vissa bromssystem använder en själv - justering mekanism för att hålla bromsarna i gott skick . Dessa system kan bero på verkan av nödbromsen för sina regelbundna kalibreringar . En icke - funktionella eller ofta försummade nödbroms håller bromskomponenter från att ta emot sina lämpliga justeringar .
Rekommendationer

Det enklaste sättet att hålla en nödbroms i god bruksskick innebär helt enkelt att använda den när parkeringsplatserna . Detta normal användning förhindrar korrosion från att bygga upp på kablarna samtidigt ger den självjusterande mekanismen en chans att kalibrera andra komponenter i bromssystemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127600.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.