Hur man byter ratten på en BMW

Ratten på en BMW ser en hel del användning ur händerna på föraren. Med tiden kan en ratt blir slitna och missfärgade från upprepad användning, som kan förringa den övergripande utseendet av interiören. Fastställande av problemet kan kräva installation av en ny fabrik BMW hjul. Många ägare installerar också en mindre eftermarknaden hjul från ett företag som Momo att uppgradera till deras BMW. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta med ratten pekade rakt. Koppla bort batterikabeln som går till den negativa polen.
2

Ta bort knappen mitt horn /pad på äldre BMW-modeller som inte är utrustade med krockkuddar. Bänd försiktigt kudden med en platt skruvmejsel utan att repa trim. Koppla bort tutan från tutan och ställ den åt sidan.
3

bort airbagen på nyare BMW som är utrustade med krockkuddar. Lossa och ta bort skruvarna på baksidan av luftkudden som håller den på hjulet. Skruvarna sannolikt kommer att vara stjärnformade Torx bits, så använd en lämplig bit att ta bort dem. De kan också vara infällda i hjulet. Försiktigt stödja airbagen när du tar bort den så att den inte faller
4

. Koppla loss kablarna som går till baksidan av airbagen och ställ den åt sidan.
5

Ta bort den stora centrum muttern som håller ratten på rattstången. Använd en hylsa och spärrskaft med en förlängning på sockeln så att den kan nå in i urtaget i ratten. Ställ in muttern åt sidan.
6

Dra försiktigt ratten bort det. Koppla bort alla kablar som går till baksidan av ratten. Anslut eventuella kablar i på baksidan av det nya hjulet
7

. Montera det nya hjulet genom att föra in den på rattstången om du installerar en annan BMW fabriken hjul. Om du installerar en eftermarknad hjulet såsom en Momo, skjut navet adapter som du köpte för hjulet på rattstången.
8

Installera centrum muttern och dra åt den, om du installerar en fabriken eller eftermarknaden hjul. Installera en eftermarknad hjulet på navet med insexskruvar som följer med ratten. Anslut horn kablarna till hornet knappen. Tryck på tutan på plats.
9

Anslut ledningarna till baksidan av luftkudden. Montera krockkudden på det nya hjulet (om du installerar en fabrik hjul) med Torx-skruvar. Återanslut batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127572.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.