Hur man byter batteri i en BMW X5

BMW började 1999 tillverka X5, den första sport utility vehicle, (på sin webbplats, BMW hänvisar till X5 som en "sport Activity Vehicle"). Företaget producerar X5 raden i en mängd olika modeller och alternativ motor, som alla har fyrhjulsdrift. Även BMW har inkluderat en uppsättning av batteripolerna - vid starthjälp ett använt batteri - under huven på bilen, ligger själva batteriet i bak. Om batteriet i din X5 dör och du kan inte starta bilen via en flygande start, måste du ersätta den genom att först ta bort det gamla batteriet. Saker du behöver
skiftnyckel eller hylsnyckel
Nya 12-volts batteri
Visa fler instruktioner
1

Stäng bilen av.

2

Pop bakluckan på bilen genom att antingen använda din nyckel för att låsa upp luckan eller trycka på "Baklucka" öppen-knappen på den elektroniska nyckelbrickan.
3

Ta golvskyddet. Batteriet för X5 sitter under reservdäcket facket, som du kan komma åt genom att dra upp och glida ut på golvet locket. Ta ut reservhjulet och ställ den åt sidan.
4

Skruva ur skruvarna som håller batteriluckan på plats. Batteriluckan består av en metall dome monterad ovanpå en triangulär ram. Använd skiftnyckel för att skruva de fyra skruvarna som håller kupolen till den triangulära ramen och skruva de fyra skruvarna som håller ramen. Ställ in skruvarna åt sidan.
5

Skruva av det svarta, negativa kabeln från den negativa terminalen. Ställ in skiftnyckel till diametern av bulten hålla vajern till terminalen. Lossa sedan det nog så att du kan dra kabeln från terminalen stolpen.
6

Skjut tillbaka locket från pluspolen och sedan skruva den röda, positiva kabeln från pluspolen. Till skillnad från den negativa kabeln, innehåller den positiva tråden en liten plastkåpa som sitter över terminalen. När du lyfter upp den och bort från terminalen stolpen, skruva loss bulten som håller den röda tråden i stället nog så att du kan lyfta bort det från terminalen stolpen. Dra upp batteriet
7

och ut av batterifacket. Placera det nya batteriet i facket med samma inriktning som den gamla. Om du har lagt in det rätt, bör de terminala inlägg sitta närmare den främre delen av bilen.
8

Anslut den röda kabeln till den positiva polen och sedan dra åt skruven för att fästa den på posten. Anslut den svarta kabeln till den negativa terminalen på samma sätt.
9

tillbaka batteriluckan, reservdäck och golvskyddet, i den ordningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127524.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.