Lägga Fluid Power Steering i en 1997 Ford Ranger

Spara pengar och undvika kostsamma reparationer på din 1997 Ford Ranger med regelbundna inspektioner av styrservoolja. Kontrollera vätskenivån varje 3000 miles eller tre månader, beroende på vilket som kommer först. Eftersom din bil är en äldre modell, är det ännu viktigare att hålla ett schema, eftersom de delar och vätska väl kan användas. Om du köpt din lastbil används, kan den tidigare ägaren inte har hängt med ett schema, och din uppmärksamhet nu kan förhindra problem i framtiden. Saker du behöver
ren trasa
Steering Fluid
Visa fler instruktioner
1

Park din bil på plan mark, och lägga den i parken (automatisk) eller neutral (manuell) med parkeringsbromsen på. Låt motorn värmas upp till normal arbetstemperatur.
2

Vrid ratten hela vägen till vänster, vrid den hela vägen till höger. Upprepa detta flera gånger för att säkerställa att det inte finns någon luft i servostyrningen.
3

Stäng av tändningen, och öppna huven.
4

bort servostyrning locket och oljestickan genom att vrida det moturs. Locket är på servostyrning fluidbehållaren på förarens sida av motorn, pekar uppåt mot batteriet. Orden "steering fluid" bör stämplas på locket.
5

Torka av oljestickan, med en trasa.
6

tillbaka locket utan att dra åt det, och dra det bakåt för att kontrollera vätskenivån. Mätstickan har en sida som heter "FULL HOT." Vätskan kommer att vara mellan de två linjerna på den sidan, om vätskenivån är tillräcklig.
7

Lägg styrningen vätska i små mängder, om det behövs. Kontrollera tillverkarens etikett på flaska styrservoolja för varningar och specifikationer. Överfyll inte.
8

tillbaka locket och dra den medsols för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127514.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.