Vad är funktionen av ett insugningsrör ?

En insugningsröret är en del av en bils luftintag , som innefattar airboxen , luftfilter och luftmassemätare . Insugningsröret spelar en viktig roll i förvaltningen av luft som är nödvändig för motorns cylindrar för att fungera . Funktion

insugningsröret fördelar jämnt luftflöde i direkt - motorer . I en motor utan direkt - injektioner , allokerar insugsgrenröret luft /bränsleblandningen i hela förbränningskamrarna i motorn. Formen och innerdiameter insugningsröret bestämmer hastigheten och riktningen hos luft eller luft /bränsleblandningen .
Process

När luft först trycks genom luften filtret , mäts den av luftmassemätaren . Den spjällhus mottager luften och skapar ett vakuum som gasflaskorna dra tillbaka in i motorblocket. Insugningsröret håller vakuumet som spjällhuset öppnas , vilket får luften att sugas in i insugningsröret och skickas till cylindrarna i motorn .
Mount
< br >

insugningsröret fungerar också som en monteringspunkt , eller efter för att fästa utrustning i en bil. Denna utrustning innefattar typiskt spjällhuset , förgasare och andra motorkomponenter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127510.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.