Vad orsakar att bromsarna gnisslar på en Toyota Camry?

År 1983 introducerade Toyota Camry som ersättare till Corona. Genom 2007 års modell, var Toyota Camry i sin sjätte generation Toyota Alla Camrys har utrustats med bromsar som kan falla offer för skrikande. Den gnisslande ljud, som ibland kallas gnisslande eller pipande, kan orsakas av ett antal faktorer. Vibrationer

En högfrekvent vibration kan orsaka att bromsarna gnissla på en Toyota Camry. När bromsarna är engagerade, en uppsättning dynor greppa rotorerna, och brister på rotorn kan orsaka kuddar att hoppa. Detta hoppa rörelse får kuddar att vibrera mot bromsok kolvarna. Tjockleken vibrerar då de fästen och bussningar, orsakar ett gnisslande ljud. Den mindre säkra dessa komponenter är, desto starkare gnissla.
Typ av Rotor

typ av metall rotorerna är gjorda av kan orsaka att bromsarna gnissla på en Toyota Camry. Inte alla gjutjärn är densamma. Vissa kvaliteter är mer lugn och producerar mindre gnissel. Om de sammansatta rotorer en Toyota Camry ersattes med fasta gjutna rotorer, kan detta också öka broms buller och gnissel.
Bromsbelägg

gnisslande kan vara orsakas av bromsbelägg installerade på Toyota Camry. De ljud som skapas av en dyna variera beroende på tillverkare, friktionsmaterial, fyllnadsmedel och smörjmedel. Om gnisslande började efter byte dynorna, kan du överväga en annan typ av bromsbelägg. Gnisslande kan också uppstå när ett bromsbelägg har nått slutet av sin livslängd.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127500.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.