Hur testar jag När en generator är dåligt?

Generatorer kan vara knepiga delar att diagnostisera när de misslyckas , eftersom det är vanligen en annan del som kommer att visa symptom . Ett snabbt test med en amperemeter kan säga definitivt om din generator har misslyckats eller inte . Symtom

Generatorer hålla batterierna laddade , så om nya batterier förlorar sin laddning och misslyckas i en kort tid , är chansen att en dålig generator är fel . Batterierna kommer att orsaka fel i stereo och makt tillbehör också.
Meter Testa

Voltmeters används för att kontrollera en generator . Anslut den negativa och positiva voltmeter leder till de negativa och positiva batteripoler , respektive , när fordonet är avstängt och när det körs , om spänningen är några volt högre ( läs i intervallet 13,2-15,3 ) medan bilen är tomgång , då generatorn laddar . Annars är generatorn dåligt .
Headlight Test

Du kan också testa generatorn genom att vrida strålkastarna på när motorn är igång , pekar dem på en närliggande vägg på natten . Stäng av motorn , och notera om ljuset blir starkare eller svagare . Om lamporna blir ljusare , då generatorn inte ger tillräckligt med ström till strålkastarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127466.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.