Tips på att köra en ny bil

Att köpa en ny bil är en spännande upplevelse - ägandet av en helt ny åktur kommer med frihet och möjlighet. Innan du tar dina fälgar ut för en allvarlig spinn, dock måste du överväga några tips och riktlinjer. En ny bil måste brytas i lite innan den ser några större åtgärder, så borsta på grunderna och ta det lugnt - du och din bil ska njuta av en lång, givande relation, men du måste komma på rätt fot. Bekanta dig

Innan du börjar köra, bekanta dig med bilens bells och visselpipor - du inte vill bli fångad i en regnstorm bara att inse att du inte kan räkna ut vindrutetorkarna. Läs bruksanvisningen innan du lokalisera och testa de olika prylar och verktyg för bilannonser, inklusive vindrutetorkare, strålkastare, strålkastare, farthållare, bromsar nödsituationer, justerbara speglar och justerbara styrplatser hjul. Innan du tar till den öppna vägen, bör du vara säker på din förmåga att styra bilens olika verktyg, inklusive de roliga sådana, som CD-spelaren.
Break It In

En ny bil, som en ny baseball handske, måste brytas i. inkörningsperiod, oftast de första 600 till 1.200 miles, ger bilen möjlighet att bosätta sig i. Eftersom det är nytt, de olika delarna - - inklusive kolvringar - har ännu inte haft möjlighet att hitta sina spår. Kännetecknas av lätt körning, ger inkörningsperiod dessa delar en chans att falla på plats samtidigt reda ut några mekaniska brister. De två regler inkörningsperiod är att hålla låga varvtal och låg hastighet. Försök att inte överskrida 4.500 RPM, och inte köra på höga hastigheter om du inte behöver - variera din hastighet på motorvägen resor istället för att använda farthållaren. Ta det lugnt på motorn nu bidrar till en lång livslängd, så ha tålamod.
Skydda det

Du vill att din nya bil att alltid bo så fint eftersom det är första gången du köper det, så vidta lämpliga säkerhetsåtgärder tidigt i sitt liv. Byt olja efter de första 20 miles eller så. Detta tar bort många av de brister och skräp som skakas loss från en ung motor. Efter det bör du byta olja igen i slutet av inkörningsperioden -. Omkring 1.000 miles eller så

Undvik att använda skyddsmedel på vinyl inredning, men använd ett tyg Protectant på din klädsel till parera smuts och allergener. Ge utsidan av bilen samma skydd med ett lager vax för att skydda den från vatten, buggar och annat skräp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127438.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.