Huvudkomponenter av topplock & deras funktion

Cylinderhuvudet är belägen på toppen av motorblocket. Tillverkad av aluminium eller järn, det tätar kolvkamrarna, säkerställer tillräckligt tryck inom dem. De första motorerna med denna teknik, jämförbar med moderna motorer som används för att driva bilar i dag, patenterades i början av 1860-talet. Eftersom denna innovation övervann problemet innehåller kontrollerad explosion av bränslet i motorblocket, har den grundläggande designen av motorer med motorblock, kolvar och topplock förändrats knappt med 2010. Topplockspackning

topplockspackning, vanligen tillverkad av en tunn bit av stål, tätar fogen mellan motorblocket och topplocket. Utan packningen tätningen mellan dem, skulle de två komponenterna misslyckas, vilket orsakar en förlust av tryck som i sin tur skulle minska uteffekten hos motorn. Vatten kan också komma in i cylindern kammare och blanda med motorolja, vilket orsakar överhettning och skador på de interna komponenterna. Addera Exhaust

Din bil kör på tändningen av en blandning av bränsle och luft. Kanaler inom cylinderhuvudet medge att gas kvar från denna antändning att strömma bort från motorn och in i avgassystemet via avgasgrenröret. Denna kanalisera bort värmen från motorn och förhindrar det inre trycket stiger för högt och orsakar en explosion.
Ventiler

På overhead ventil motorer, inloppet ventilaggregatet sitter högst upp i kolvkammaren, inuti cylinderhuvudet. Ventilerna styra flödet av bränsle och luft in i kolvkammaren innan tändstiften antända dem. I stället för dessa ventiler, bränsle-insprutning motorer har injektionsmunstycken som tvingar bränsle-luftblandningen i cylindern kammaren.
Tändstift Mounts

Varje cylinder kräver en tändkälla för att antända bränsle-luftblandningen. Tändstift är monterade genom gängade hål i cylinderhuvudet med sina elektroder inuti kolvkammaren. De gängade hålen säkerställa en gastät tätning, med bibehållande av trycket i cylinderkammaren.
Kamaxel

Motorer med överliggande kamaxel har kamaxeln monteringen inrymt withing cylindern head.The motorns vevaxel, som ligger på botten av motorblocket, driver kamaxeln med hjälp av en rem eller kedja. När den roterar, öppnas inloppsventilen för nästa cylinder till brand.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127404.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.