Felsökning av en Toyota Previa Generator

Batteriet på din Toyota Previa är den energikälla för ett antal komponenter i bilen. Allt från tändstiften på radio beror på ständig tillförsel av spänning och ampere från batteriet. En dåligt fungerande generator kommer inte förse batteriet med påfyllning energi från motorns rotation, vilket gör att batteriet snabbt rinna. Felsök din Toyota Previa generator att undvika att bli strandsatta på sidan av vägen. Saker du behöver
spänning /amp mätare
Visa fler instruktioner
1

Anslut den positiva kabeln från voltmetern till den positiva polen på din Previa batteri. Anslut den negativa kabeln från voltmetern till marken på bilens generator. Om voltmetern ger utslag på 0,2 volt eller lägre, är din generator troligen utför inom fabriken standarder. En läsning av högre än 0,2 volt tyder på att din generator skapar betydande motstånd i ditt elsystem, vilket pekar på en felaktig generator.
2

Titta på drivremmen runt generatorns remskiva. Om bältet är alltför löst, kan det vända inte remskivan på generatorn ordentligt, vilket resulterar i minskad prestanda. Spänn remmen, om det behövs.
3

Dra den elektriska kontakten från baksidan av generatorn ut och kolla efter skräp som kan hämma en korrekt anslutning. Sätt tillbaka pluggen i generatorn.
4

Wiggle den jordade anslutningen på generatorn. Om anslutningen är lös, dra åt bulten anslutning av marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127396.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.