BMW hjulinställningssystem specifikation

Hjulinställning på någon BMW fordon kräver en förståelse av BMW Kinematic Diagnos System (KDS), vilket är ett avancerat system som upprätthåller BMW normer för hantering, snabbhet, precision och prestanda. De specifikationer som krävs för korrekt hjulinställning har mycket att göra med camber och caster mätningar, tillsammans med tån. Genom att veta dessa specifikationer för din BMW du kommer att ha en mycket lättare tid att arbeta med KDS och anpassa dina däck. Viktiga Definitioner

Först av allt måste du förstå definitionerna av toe, camber och caster. Sett från toppen av ditt fordon, är tån bara vinkeln på hjulet i förhållande till din BMW. De bakre i fordon har en hög "toe-in", vilket förbättrar styrningen stabilitet hjulen vänder in mot varandra något. Omvänt skulle "toe-out" motsvara en förbättrad turn-in under körning. Förutom att veta definitionen av tån, måste du också förstå att det finns två mycket värdefulla mätningar som du måste förstå för att begripa BMW specifikationer hjulinställning. Dessa är camber och caster.

Camber är inget annat än den inåt eller utåt lutning av däcket, vilket mäts i grader. Naturligtvis är detta också mätt från fordonets front. Att ha en negativ välvning innebär att toppen av däcket lutar inåt. Omvänt motsvarar en positiv camber på däcket lutar ut. Noll camber är resultatet av det däck som rakt upp. En positiv camber resulterar i en minskning av styrande insatser och en förbättrad stabilitet i hög hastighet på din BMW, medan en negativ camber skulle resultera i en förbättring av hantering och låg hastighet stabilitet.

Caster läses från den sida av fordonet, som är läge för hjulet i förhållande till stöttan centrumlinje. För att ha en positiv caster, måste toppen hos stöttan vara bakom hjulets mitt. Detta är situationen med de flesta fordon, däribland BMW. En hög caster resulterar i förbättrad linjärt stabilitet. Omvänt, en låg castervinkeln resulterar i en minskning av styrande insatser och ett förbättrat svarvning.
Camber Caster Toe Specifikationer

framdäcken, skulle det vara lämpligt att ha en camber -1.1 ° med en motsvarande hjul avläsning av 5,1 °. Den tån är 0,6 mm med en avläsning av 0 ° 04 '. Ett annat område som fungerar för BMW är att ha en -0.4 ° camber med 6,1 ° caster. Den tån bör vara 2,3 mm och 0 ° 17 '.
Camber Toe Specifikationer

För bakdäcken, vill du ha en -2.3 ° camber med en tå på 1,1 mm och 0 ° 08 '. Du kan också ha en -1.8 ° camber med en tå på 2,3 mm och 0 ° 17 '.
Camber Caster Toe Thrust

dragkraften är skillnaden mellan de främre och bakre hjul vägbeskrivningar som används för att anpassa alla dina däck. Detta bör vara så nära noll som möjligt. För din BMW främre komposit, vill du ha en camber och caster på -0,5 °, med en tå på 1,3 mm. Att ha en tå på 4,6 mm är också acceptabelt, men vara säker på att camber och caster är -0,5 °.

För bakre kompositen, bör du ha en camber -0.3 °. Den Caster mätningen är irrelevant. Tån, dock bör vara antingen 2,1 mm och -0 ° 06 'eller 4,7 mm och 0 ° 06' att vara inom en korrekt intervall.
Mäta Alternativ

För att säkerställa din hjulinställning görs på rätt sätt, de specifikationer för mätnoggrannhet och sortiment är avgörande. Fortfarande, notera att de uppgifter om mätnoggrannhet gäller endast vid användning av precision roterande och glidande plattor tillsammans med BMW snabbverkande klämmor för hjulinställning. Även för dessa alternativ, vara medveten om att "VA" representerar framaxeln, medan "HA" representerar bakaxeln.

Så, för den totala hjulets toe (VA och HA), behöver du en mätnoggrannhet på ± 2 "med ett mätområde på ± 2 °. Detta resulterar i ett totalt mätområde på ± 18 °. För den enda hjul toe (VA och HA), är mätnoggrannheten ± 2 'och mätområdet är ± 2 °, med den totala mätområdet motsvarande ± 9 °. För camber (VA och HA), är mätnoggrannheten ± 1 'och mätområdet är ± 2 ° med det totala mätområdet vara ± 10 °. Hjul förskjutning för framaxeln står på mätnoggrannhet på ± 2 'och ett mätområde på ± 2 °, med ett totalt mätområde ± 9 °. Den geometriska drivaxeln har en ± 2 'mätnoggrannhet och en ± 2 ° mätområde. Den totala mätområdet uppgår till ± 9 °. För ricinolja, vill du ha en mätnoggrannhet av ± 4 'och ett mätområde på ± 18 °. Den totala mätområde castor är ± 22 °. För Kingpin lutning, är en mätnoggrannhet på ± 4 'krävs, med en ± 18 ° mätområde. Den totala mätområdet är ± 22 °. Den toe-differential vinkel behöver en ± 4 'mätnoggrannhet och en ± 20 ° mätområde. Den totala mätområdet är ± 20 °. Den maximala styrvinkeln för framaxeln bör ha en mätnoggrannhet på ± 4 'och ett mätområde på ± 60 °, vilket resulterar i ett totalt mätområde på ± 300 °. Omvänt, för maximal styrvinkel på bakaxeln, en mätnoggrannhet på ± 4 'är nödvändigt, med en ± 9 ° mätområde. Vidare bör den totala mätområdet vara ± 9 °. Slutligen, för det hjul korrigeringsområdet, är en ± 4 'mätnoggrannhet krävs, tillsammans med en ± 7 ° mätområde och ett totalt mätområde ± 10 °.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127376.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.