Felsökning av en läckande bränslefilter

Bränslefiltret på ett fordon, oavsett om det har en förgasarmotorer eller en bränsleinsprutning motor, är en viktig komponent som garanterar att bränslesystemet får ren, luddfri bränsle. Ibland kommer bränslefilter eller bränsleledningar nära dem läcka bränsle, vilket orsakar en stark lukt av bränsle och en potentiellt farlig situation. Orsaken till en läckande bränslefilter är vanligtvis små och relativt enkla att åtgärda med lämpligt tillvägagångssätt. Saker du behöver
Rags
Avfettaren
Gummihandskar
Respirator
Ögonskydd
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta i ett väl ventilerat, väl upplyst område. Använd andningsskydd, skyddsglasögon och gummihandskar när du arbetar runt bränslet att skydda dig.
2

Leta bränslefiltret för ditt fordon. Filtret kommer att vara mellan bränsletanken och bränsleinsprutningssystemet. På vissa bilar är placerad under den bakre delen av bilen, nära axeln eller bakhjulet. På andra modeller kan det beläget i motorrummet. Konsultera en verkstadshandbok för din bil om du inte kan hitta filtret. Om filtret är placerat under bilen du kommer att behöva försörja bilen på en pallbock medan du inspektera det. Det kan också vara en skyddande sköld som täcker det som kommer att fästas på plats med skruvar eller bultar. Addera 3

Torka bränslefiltret och den närliggande bränsleledningen. Om filtret läcker bränsle, kommer du luktar sannolikt den starka lukten av gas i närheten av filtret. Använd en trasa och avfettningsmedel för att rengöra området. Var noga med att bära en respirator medan du gör detta.
4

Starta bilen och sedan stänga den. Inspektera runt tankens filter för källan av läckande bränsle. Leta efter sprickor eller läckor i själva filtret.
5

Inspektera gummislangar där de är fästa filtret på vardera sidan. Titta efter sprickor, revor eller hål i bränsleledningen. Om det finns några sprickor som låter bränslet ut, kommer bränsleledningen måste bytas.
6

Kontrollera tätheten av klämmorna bränsleslangen. Lösa klämmor kan potentiellt orsaka läckor. Dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel om de är den typ som kan dras åt. Se till att klämmorna sitter fast hårt runt slangen så att bränsle inte kan läcka ut.
7

Byt bränslefiltret om du misstänker att den är defekt. För att ersätta den, placera ett par låstänger på bränsleledningen på vardera sidan av den för att förhindra att bränsle läcker ut. Lossa slangklämmorna och dra bränsleledningarna från filtret. Montera ett nytt filter tillsammans med nya slangklämmor. Om du byter filter, bränsleledning och slangklämmor, bör du ha några läckage, även fastställande av läckan kommer troligen inte att kräva att de alla bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127360.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.