Hur Fyll Transmission Fluid på en 2003 Ford Explorer

Processen att fylla transmissionsolja på en 2003 Ford Explorer på samma sätt som det är för de flesta amerikanska fordon. Vätska ska kontrolleras och läggas när motorn är varm så att du får en korrekt avläsning vätskenivå. Transmissionsolja är nyckeln till bilens överlevnad eftersom det smörjer transmissionen, gör det möjligt att växla ordentligt under tryck och uppvärmda förhållanden. Kontroll och påfyllning av transmissionsolja är ett enkelt projekt som du kan göra hemma. Saker du behöver
Rag eller pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Park Explorer på plan mark och lämnar motorn igång. Lyft huven och stötta öppen. Dra upp mätstickan från transmissionsolja väl. Mätstickan är rätt under motor, markerad med en färgad ring.
2

Torka bort all vätska ur oljestickan med en pappershandduk eller trasa. Sätt tillbaka mätstickan i transmissionsolja bra, låter det sitta en stund.
3

Dra ut oljestickan av transmissionsolja väl. Var uppmärksam på de övre och undre rader i slutet av stickan. Om vätskenivån ligger mellan dessa två linjer är vätskenivån OK. Om den inte är det måste du lägga till mer vätska.
4

Häll lite transmissionsolja långsamt i transmissionsolja väl.
5

Kontrollera vätskenivån igen genom upprepa stegen ovan. Fortsätt att lägga till vätska lite i taget tills rätt nivå uppnås.
6

Sätt tillbaka oljestickan. Stäng huven och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127354.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.