Hur kan jag kontrollera Transmission Fluid på en 1997 Oldsmobile Bravada?

Oldsmobile Bravada underhållsplan anger du bör kontrollera nivån transmissionsolja i 1997 års Oldsmobile Bravada en gång i månaden. Vätskenivån och färg bör noteras att avgöra om underhåll behövs. Underlåtenhet att följa transmissionsolja kan resultera i långsam prestanda av överföring och kostsamma skador på enheten. Du kan ha din transmissionsolja kontrolleras vid en bensinstation, eller så kan du kolla det själv för att spara tid och pengar. Saker du behöver
Towel (duk eller papper) katalog Funnel
Automatic Transmission Fluid
Visa fler instruktioner
1

Drive Oldsmobile i 10 minuter eller låta motorn gå på tomgång 20 minuter för att värma fluiden. En varm läsning är en mer exakt avläsning. Parkera bilen på en horisontell vägsträcka eller uppfart. Dra spaken Huvlås. Låt motorn igång, och flytta till framsidan av Bravada.
2

Öppna huven. Ta ur oljestickan transmissionsolja. Mätstickan sitter mitt mellan främre och bakre delen av motorrummet, på vänster sida av motorn, och är maximerad genom ett gult handtag med bokstäverna "ATF" tryckt på den.
3

Torka av mätstickan med handduken och byter in den i facket. Vänta en minut och ta bort oljestickan ur facket. Titta på slutet av stickan vätskenivån indikator. Vätskan bör ha en rödaktig nyans och vätskenivån bör hållas inom godtagbara skuggade området på "varma" sidan av stickan. Den motsatta sidan av pinnen är för läsning av vätskenivån under mindre tillförlitliga "kalla" tillstånd. Om du inte kan läsa "varma" och "kalla" på oljestickan, välj den sida med det skuggade området närmare den gula handtag, som är den "varma" sidan
4

Placera en tratt i. kortplats reserverad för mätstickan. Tillsätt långsamt automatisk transmissionsolja. Torka av mätstickan med handduken,. Ta bort tratten och sätt tillbaka mätstickan i facket. Ta ur oljestickan och kontrollera vätskenivån. Om vätskenivån ligger inom det skuggade området på den varma sidan av pinnen, byt ut oljestickan och stäng huven. Om vätskenivån är fortfarande under det acceptabla intervallet, byt tratten och tillsätt mer vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127328.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.