Hur du ändrar ett bränslefilter i en 2003 Lancer

Mitsubishi Lancer är en familjebil i samma familj som Plymouth Colt. När bränslefiltret på en 2003 Lancer blir igensatt eller skadad, kan det minska bilens gas körsträcka eller ens få den att stanna oförutsägbart. Tillverkaren föreslår byte av bränslefiltret var 15.000 miles, om det inte har ersatts förr på grund av normalt slitage. Byta bränslefilter kräver grundläggande förståelse för auto underhåll och kan göras snabbt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Park Lancer på en plan yta och ställ in nödbromsen. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Öppna tanklocket att lätta på trycket i bensintanken.
2

Lossa åtdragning muttrarna som håller bränsleledningarna till bränslefiltret. Bränslefiltret är på passagerarsidan brandvägg nära den bakre delen av motorrummet. Koppla ledningarna från filtret. Fånga alla bränslen som läcker från ledningarna med trasan.
3

Lossa skruvarna filtret på fästet. Ta bort det gamla bränslefiltret.
4

Placera det nya filtret på fästet och skruva den på plats.
5

Anslut bränsleledningarna till filtret och dra åt bultar för hand. Avsluta dra åt dem med en hylsnyckel tills de sitter ordentligt och nyckeln blir svårt att slå.
6

Anslut batterikabeln och starta bilen. Låt den gå ett par minuter och kontrollera det nya filtret för bränsleläckage, speciellt där linjerna ansluter till filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127238.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.