Hur kan vi minska avgasljudet

Mängden brus ett avgassystem producerar beror på den installerade motorn och avgassystemet kopplas till motorn. Motor förbränningsgaserna lämnar din bil motor genom avgasgrenrör och resa till slutrör genom ljuddämparen. Ljuddämparen kan innehålla kamrar, bafflar eller ljuddämpande material för att modifiera ljudet profil avgaserna. Medan vissa ljud överförs via vibrationer utanför avgassystemet som avgaserna utvisas blir avgasröret den främsta ljudvågen fly. Saker du behöver
Exhaust wrap
Acoustic dämpande material
resonated slutrör
ljuddämpare
Visa fler instruktioner
1

Installera ett lager av ljud dämpande kuddar vid metallytor i fordonets förarhytt. Skär akustiska dämpande ark att placera mellan matta, klädsel och dörr beläggningar för att dämpa ljudet vibrationer tillåts att komma in i hytten på fordonet. Akustiska dämpande ark minskar också externa ljud såsom väg buller, vind och ljud trafik, och kan lägga till klarhet i ljudet inne i hytten (t.ex. ljudanläggningen).
2

Installera en hög temperatur avgaserna linda runt ljuddämparen och rör. Wrap och bifoga (enligt tillverkarens anvisningar) avgaserna wrap att dämpa de vibrationer som kan passera genom avgaser in i kabinen.
3

Ändra ljuddämparen i avgassystemet. Avgaser konvergera i ljuddämparen. Om Ljuddämparen är konstruerad för att öka ljudet närvaron av avgassystemet (t.ex. "glas-förpackningar eller open-rörsystem ljuddämpare), byta ljuddämparen till en dämpande systemet kommer att minska ljudet närvaron av avgaserna. Om ett dubbelt avgassystem är installerat (med två avgasrör sträcker sig från motorn) vilket gör att både avgasrör ange en dual-i ljuddämparen kommer att tillåta gaser och tillhörande ljudvågor för att krocka och dämpas eller mognat före uttömma. Välj en ljuddämpare bygger på kammarens utformning, förbryllande och akustisk dämpning som är utformad för att minska ljudnivån.
4

Repair avgaser läcker. Avgassystem läckage tillåter avgaser och tillhörande ljudvågor för att fly innan dämpning.
5

Installera en resonans slutrör. Genljöd avgassystem tips är internt fodrad med glasfiber eller annat ljuddämpande material. Den genljöd spetsen installeras på avgasröret så att den slutliga flykt av gaser och ljudvågor som dämpas av fodret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127197.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.