Kommer min bil Börja med en felaktig 02 Sensor ?

Bilmotorer förlitar sig på elektroniska enheter, till exempel syre sensorer , för att hjälpa en bil för att effektivt . En felaktig lambdasond inte bara kommer att begränsa bilens datorns förmåga att reglera bränsle bränner optimalt , kan det inverka negativt på motorn till en punkt att det hämmar bilens förmåga att starta ordentligt . Definition

en O2 -sensor , eller syresensorn , är en anordning som vanligen skruvas in i en bils avgasrör för att mäta syremängden som finns i avgaserna . Bilens ECU , eller motor datorenhet , läser dessa mätningar och använder dem för att hjälpa till att kontrollera driften av förbränningsmotorn . Mängden syre i avgaserna bestämmer hur datorn manipulerar bränsle och luftblandningen att bränna så rena som möjligt .
Orsaker

En syresensor kan misslyckas med tiden och ge felaktiga avläsningar till motorns dator enhet , vilket kan göra att lägga till eller minska mer bränsle än nödvändigt för att luft /bränsleblandningen . Det kommer att orsaka mer förorenande utsläpp och sänkt bränsleeffektivitet . Syresensorerna kan också vara kontaminerade från läckor eller bly från blyad bensin , och av miljöfaktorer såsom vägsmuts eller fukt .
Operation

många fall en bil kommer att börja med en felaktig O2- sensor , men sensorn kan göra att bilen slå tillbaka eller stanna vid tomgång . En felaktig O2- sensor kan också orsaka så lite bränsle som ska skickas till motorn att bilen inte kan starta .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127194.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.