Vad gör en drivaxel göra för en bil ?

Bilar bygga på flera mekaniska anordningar för att generera den kraft som behövs för att fungera . Dessa komponenter måste vara stark nog att hantera flera stressfaktorer och fortfarande överföra kraft . En drivaxel är ett exempel på en sådan mekanisk anordning. Definition

En drivaxel , kallas också en kardanaxel eller kardanaxeln , är en anordning som används för att skicka rotation och vridmoment , eller kraften av rörelse , till andra mekaniska delar i bilen . Drivaxlar ansluta ofta andra enheter som används i en transmission , som är ett system som används för att generera och leverera effekt till en yta , såsom en väg.
Funktion

huvudsakliga funktionen för drivaxlarna är att leverera vridmoment från en eller flera komponenter i ett fordon till andra komponenter . Drivaxlar ofta används för att bedriva vridmoment från motor och transmission till fordonets andra änden innan vridmomentet kommer in hjulen. Ett par kortare drivaxlar ofta används för att transportera vridmoment från en transaxle till hjulen .

Drivaxlar måste uthärda skjuvspänning , eller kraft
Detaljer som appliceras parallellt med materialet. Drivaxlar också måste uthärda torsion , som är den vridning av ett föremål på grund av vridmoment. Drivaxlar är konstruerade för att bära dessa krafter samtidigt inte lägger tillräcklig vikt för att öka tröghet eller motstånd , av dessa krafter . Drivaxlar använder ofta fogar eller kopplingar , eller stavar som tillåter en axel att böja , vilket hjälper till att kompensera för förändringar eller variationer i avståndet mellan komponenterna .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127139.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.