Hur man byter kamrem på en Civic

Kuggremmen håller alla delar av din Civic motor körs i synk. Den gummiband kommer så småningom bära ner genom normal användning. Honda rekommenderar byte av kamrem vid olika tidpunkter för olika modeller och förutsättningar. Konsultera lämplig handbok. Byt alltid kamrem innan det går sönder. Om transmissionsremmen bryter, är det bästa fallet att bilen stannar. I värsta fall kan en trasig kamrem orsaka omfattande skador på motorn, som kräver reparationer långt utöver kostnaden för en kamrem byte och eventuellt förkasta hela motorn. Byta kamrem är en ganska involverad jobb, men om du inte har något emot att spendera lite tid och få händerna smutsiga, kan du göra det själv för en bråkdel av kostnaden för att ta den till en mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Ratchet set
Skruvmejselsats
Märkpenna
träkloss
Visa fler instruktioner

1

Använd domkraft för att lyfta fram förarsidan hjul från marken. Ställ pallbockar under främre underredet och sänk bilen på läktaren. Ta bort den främre förarsidan hjul och plastkåpan i hjulhuset. Detta kommer att göra det lättare att komma åt vevaxeln bolt senare.
2

Öppna huven. Med en permanent markör, notera positionerna för alla terminalerna tändstiftet på fördelarlocket. Placeringen av antalet 1 pluggen kommer att vara viktigt, och senare kommer du att behöva byta ut dem i exakt samma konfiguration. Ta bort tändstiften och kablar plugg, och sedan ta bort ventilkåpan genom att lossa skruvarna och lyfta bort det.
3

Ta drivremmarna att tillåta åtkomst till kamremmen. Lossa först svängbulten och nypa bult undertill för servopumpen bälte, sedan svänga pumpen tills remmen lossnar nog att ta bort. Upprepa samma process för att ta bort generatorremmen. Generatorn svängbulten ligger nedanför generatorn, och nypa bulten kan nås från ovan..
4

Support motorn underifrån med en domkraft under oljetråget Använd en träbit mellan domkraften och oljetråget för att skydda oljetråget. Med domkraften uppbära vikten av motorn, ta förarens monteringssida motor att exponera locket transmissionsremmen. Ta bort locket kamremmen.
5

Vrid vevaxeln med hjälp av en hylsa och spärrskaft tills den första kolven är i övre dödläget (TDC). Kolven är vid TDC när distributör rotorn pekar på märket du gjorde för den första cylindern tändstiftet.
6

Demontera vevaxeln bulten. För att ta bort bulten, måste du förhindra att vevaxeln roterar. Ta bort startmotorn, och kila en skruvmejsel mellan svänghjulet och bell bostäder. Borttagning av vevar axeln bulten kommer att kräva en viss kraft.
7

bort remskivan. Var noga med att inte förlora den lilla nyckelstiftet (Kil) bakom vevaxelns remskiva. Placera den någonstans säkert. Ta bort den nedre kåpan kamremmen.
8

Lossa spännaren bulten och ta bort spännaren och kamremmen. Montera den nya spännaren.
9

dit den nya kamremmen. Den "UP" markeringen på kamaxeln drevet ska vara i toppen, och tidpunkten märket på veven kedjehjul bör vara i linje med pilen på oljepumpen. Dra åt spännaren till 33 ft /lbs. vridmoment, tillbaka nyckeln stiftet i spåret och byt ut vevaxelns remskiva. Dra vevaxeln bulten och vrid vevaxelremskivan 3 tänder moturs för att spänna remmen.
10

Sätt allt ihop igen, vända den ordning du tog isär i.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127105.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.