Fördelar och nackdelar med torsionsstänger

Torsionsstavar är en typ av fjädringssystem. De minimerar kraft gupp och hål i vägen kände av de åkande. Dessa barer gör detta genom att absorbera en del av denna kraft genom att flytta med gupp snarare än agera i opposition till dem. Eftersom de har "ger," torsionsstavarna minimera effekterna av vägbulor, och bilpassagerare bo mer bekvämt. Hur de fungerar

Torsionsstavar fungerar så här: Ett fält fästs under bilen och går antingen på längden eller bredden. Baren absorberar stötar eftersom endast den ena änden av stången är fäst, den andra är fria att röra sig med bilens gupp. Detta innebär att flera torsionsstänger, med motstående fasta ändar, kan billigt och effektivt absorberar stötar.

Torsionsstavar är bara en typ av fjädringssystem. De konkurrerar med fjädersystem och mer sofistikerade släpande aktivera system.
Pros

stora pro av en torsionsstav är att det är billigt. Det finns egentligen inte mycket till det - det är en bar monterad på metall, så den kan produceras snabbt och till en minimal kostnad, vilket medför att kostnaden för bilen ner, alltför

Torsionsstavar 'enkelhet också. betyder att de är lätta att underhålla, och deras delar kan lätt bytas ut. De kan läggas till andra fjädringssystem relativt lätt. Detta innebär att de antingen kan arbeta på egen hand eller komplettera ett mer sofistikerat fjädringssystem.
Cons

Den stora kon av torsionsstänger är de don ' t arbete samt andra system. Detta är på grund av deras enkelhet: Om ett upphängningssystem är inte komplicerat nog, kan det inte hantera gupp också. Detta innebär att rida i en bil med en torsion bar kan vara mindre trevliga än ridning i en bil med en annan fjädringssystem, även om det är bättre än ingenting.

Andra con är att bilar med torsionsstänger inte hanterar liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127097.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.