Typer av ventiltätningar

En ventiltätning är en nödvändig del av de flesta motorer och mekanisk utrustning. I enkla applikationer, såsom att fästa en slang till en gastank, ger en ventil tätning ett undertryck för att täta luckorna så tryck och gas, inte fly. Ventiltätningar är också nödvändiga komponenter i bilmotorer, där de täta utrymmet mellan delarna för att hålla trycktät, och hålla gas och olja från att fly. Medan alla ventiltätningar verka på en liknande princip, kan många typer av ventiltätningar användas i ett antal mekaniska tillämpningar. O-Ring Valve Seal

O-ringen ventil tätning är också ibland kallas ett "paraply" ventil tätning. Dessa är de mest typiskt använda av alla de typer av ventiltätningar. Medan det finns mycket variation i form, storlek och material, med vilket dessa tätningar kan göras, de har samma grundläggande struktur. De är gjorda för att sitta mellan två eller flera delar i ett spår, vilket skapar en tätning vid gränsytan. O-ringar är formad som en torus, skär en cirkel med mitten ut. Deras popularitet beror på den mångsidighet av designen, deras enkla montering krav och det faktum att de kan motstå tusentals pounds per kvadrattum tryck. O-ringar är i allmänhet tillverkade av antingen ett syntetiskt gummi eller en typ av termoplast, såsom polyuretan polyeter. Förutom den klassiska cirkelrunda O-ringform, kan O-ring ventiler göras i ett X-format eller kvadratisk-formad profil. Anpassade formad O-ringar kan tillverkas för att passa nästan alla delar i behov av en tätning.
Lufttätningar

lufttätningar eller ringformade tätningar som de också kallas , passa över ett rör och in i hylsan genom vilken den passerar. På utsidan av tätningen är gjord av ett material som lätt aluminium och uppblåsbara ventilen ur ett material såsom syntetiskt gummi eller termoplast, beroende på förhållandena ventilen måste tåla. När luften tätningen är på plats, är gummitätningen uppblåst. Tätningen kan enkelt tömmas och återanvändas i andra tillämpningar. Lufttätningar är klassade för 200 psi och finns i en mängd olika storlekar för ett antal applikationer i rörledningar branscher.
Kulventil Seals

Ball ventiltätningar används vanligen i branscher där flödet av vätska måste stängas av periodvis. De är gjorda för att motstå ett högt tryck på upp till 700 bar och temperaturer på upp till 200 grader Celsius. Bollen ventiltätning har två platser för rören att skruva i, och i mitten sitter en åtsittande boll, som vanligtvis är gjord av plast, överdragna med krom och innehåller ett hål i mitten. En utanför ventilen flyttar bollen in i två lägen. När ventilen är "öppen", att bollen är i en position så att vätska kan röra sig genom hålet i mitten. När ventilen är "stängd" är bollen flyttas så att hålet inte är uppradade och vätska kan inte passera. Kulventilen tätning kan vara av metall eller plast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127067.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.