Keramiska Bromsbelägg Versus Pads Asbest Broms

Historiskt alla bromsbelägg formuleringar baserade på asbest. Hälsoproblem över exponering för asbest i kombination med ökad broms-systemets prestanda, har orsakat en nedgång i användningen av asbest kuddar. Keramiska kuddar är en vanlig, men dyrare, alternativ. Förslitningsegenskaper

Keramik är hårda, med utmärkt slitstyrka. Mjuka metaller såsom koppar ofta införlivas för att mjuka upp kuddar och broms känsla utan att kompromissa slitstyrka. Asbest kuddar är mjukare och slits snabbare.
Värmebeständighet

Båda pad typerna står sig väl i hög värme. Asbest är en utmärkt isolator, dvs den värme som alstras vid bromsning kommer att ackumuleras i beläggen och bromsskivan. Detta resulterar i högre pad slitage och ökat underhåll. Keramik kuddar är bättre på att leda värme som alstras vid bromsning från skivan.
Braking Noise

asbest foder är mjukare än keramik, de är tystare. Förutom att införliva mjukare material, keramiska beklädnader använder ofta mjuka shims på utsidan av dynorna för att minska bromsverkan bullret till acceptabla nivåer. Addera bromsprestanda

Bromsning placerar enorm stress på kuddar och resultat i snabb generering av värme. Keramik erbjuder överlägsen strukturell integritet och värmeavledning än asbest kuddar. Under normala förhållanden kommer prestanda skillnaden inte märkbar för de flesta förare.
Hälsoåkommor

Exponering för asbestfibrer är en bidragande faktor i utvecklingen av asbestos, mesoteliom ( cancer) och andra hälsofrågor. OSHA har utfärdat riktlinjer för säkerhet för arbetstagare som kan kontakta asbest fiberinnehållande damm. Ny forskning visar att damm från andra broms-foder material, speciellt mjuka metaller såsom koppar och antimon kan också orsaka hälsoproblem, men det krävs ytterligare forskning för att bättre definiera riskerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127060.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.