Tecken på att Bromsbelägg behöver bytas

Ett fel på en bil bromssystem kommer att sätta föraren och andra i fara, och det är därför viktigt att bromssystemet vara ordentligt maintained.Brake systemets tillförlitlighet förbättras väsentligt i moderna skivbromssystem . Underhåll av dessa system är relativt enkel. De bromsbelägg och skivor är förbrukningsmaterial som måste ändras eftersom de slits ut. Dynorna slits ut mycket snabbare än de skivor, det är viktigt att veta när dynorna bör ändras för att upprätthålla säker bromsfunktion. Broms Noise

Ett högt metalliskt skrikande eller skrapande ljud när du bromsar är ett tecken på att bromsarna på alla fyra hjulen omedelbart måste inspekteras. Oftast kommer den inspektion visar ett totalt bortfall av en eller flera av bromsbeläggen. Vid minsta, bör insidan och utsidan bromsbeläggen på alla hjul med en misslyckad pad bytas.

Ibland bromsning buller är resultatet av kontaminering mellan skivan och dynan (rock, metal bit, etc. ), i vilket fall problemet ofta lösas genom att ta bort föroreningen. Hack eller urgröpningar på bromsbelägget kan resultera i förtid senare.

Annan källa bromsning buller kan vara slitageindikator att vissa tillverkare bygger in deras bromsbelägg. Detta är vanligtvis en liten metallfolie på insidan kuddar som kommer i kontakt med skivan när den belägget är slitet till dess rekommenderade minsta tjocklek.

Högre exklusiva bilar ibland har elektroniska sensorer pad tjocklek som utlöser en instrumentpanel indikation på att pad behöver ersättare.
Regelbundet underhåll Inspektioner

Bromssystemet bör inspekteras regelbundet som rekommenderas av biltillverkaren. Typiska rekommenderade intervall är i området av 12.000 till 15.000 miles. Bromsbeläggen ska vara synligt kontrolleras och om eventuella spår djupare än 1/16 tum påträffas, eller om dynorna visar ojämnt slitage, så kuddarna ska bytas.

Beläggtjocklek ska mätas. Om mindre än tillverkarens rekommenderade minsta tjocklek vid någon punkt - typiskt 5/64 till 3/32 inches för personbilar, så kuddarna ska bytas. Varje pad bör mätas på flera punkter. Det är också viktigt att noga inspektera pad där fodret är bunden till den tunga stål fästplattan

. Dynorna bör bytas ut om det finns några tecken på korrosion eller separation i detta område.
Bromsprestanda

Försämrade prestanda bromsprestanda är sällan ett tecken att bromsbeläggen behöver bytas. Moderna disk bromssystem är konstruerade för att leverera konsekventa bromsprestanda under hela dynorna och diskar. Oavsett om det verkar som att bromsarna inte fungerar bra, då systemet ska inspekteras noga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127054.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.