Hur till Öka bränsle körsträcka med underhåll

En sak du kan göra för att spara pengar på driften av din bil är att besöka macken lika ofta. Att ha en bränslesnål bil är bra, men att upprätthålla någon bil kan öka sin bränsleekonomi. Regelbundet underhåll förlänger också livslängden på fordonet och minskar behovet av reparationer, som också kommer att hjälpa dig att spara pengar. Underhållet kräver inte att du ska vara en skiftnyckel apa, men att veta hur man arbetar på din egen bil kan hjälpa till att spara pengar. Saker du behöver
Bucket Bil
Soapy Rags vatten
Water
Bilvax
Motorolja
Luftfilter
Air
Show Fler Instruktioner
1

Tvätta din bil. Oavsett om du tvättar din bil själv eller ta det genom en biltvätt, kan en ren bil ökar din bränsle körsträcka. Det kommer inte att vända en jeep i en Prius så långt som gas körsträcka är berörda, men att ta bort små bitar av smuts och vägsmuts som samlar på din bil kommer att minska luftmotståndet och eventuellt öka din körsträcka med 7 procent. Vaxning din bil kommer att hjälpa ännu mer.
2

Tune din motor. En dåligt inställd motor kan minska din bränsleförbrukning med 4 procent. Den mest uppenbara tecken på att du behöver trimma din motor är misslyckandet av ett utsläpp test. Bilens handbok kommer att ha en lista med rekommenderade intervaller för att få din motor trimmad. Detta bör ske genom en mekaniker, särskilt om bilen är under garanti. Byt motorolja och luftfilter regelbundet Addera 3

. Ju längre du kör på samma olja och filter, den smutsigare blir de. Oljan blir mindre vätska och luften inte strömmar samt bringa bilen att arbeta hårdare. När bilen arbetar hårdare den använder mer gas. De flesta bilar behöver ett oljebyte var 3000 miles eller 3 månader, vilket som kommer först.
4

Pumpa och rotera dina däck. Vissa däckåterförsäljare kommer att göra detta gratis även om du inte har köpt däck från dem så det är ett enkelt och billigt knepig du bör hålla koll på. Ordentligt pumpade däck kan öka din bränsleeffektivitet med 3 procent. Trycket dina däck bör köras på är på dekalen placeras på din dörr panelen och du kan få luft från de flesta bensinstationer för liten eller ingen kostnad. Däck bör vridas runt varje 5000 miles för att hålla trampa ännu.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127047.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.