Hur förklarar jag hur en bil fungerar till en 5-Year-gammal?

Barn testar gränserna för vårt tålamod och allmänna kunskaper, som de ställa många frågor för att utöka sin förståelse av världen. Transport och fordon är ett stort mysterium för de yngre uppsättning, men du behöver inte vara en mekaniker för att förklara de grundläggande principerna för hur bilar fungerar. När förklarar bilar till en 5-åring, hålla förklaringen allmänhet och i förhållande till begrepp som han redan förstår. Instruktioner
1

Förklara att bilar använder bensin som bränsle. Gå till bensinstationen tillsammans och visa honom där gasen pumpas in i bilen. Dagens bensin som energikälla, förklarar att bensinen är som mat för bilen.
2

Öppna huven på din bil och peka ut de grundläggande funktionerna, t.ex. batteriet och motorn.

3

Visa barnet hur nyckeln går in tändningen. Starta bilen och förklara att vrida nyckeln i tändningslåset är som en "ON"-knapp för bilen. Titta under huven med motorn igång för att visa de delar i rörelse.
4

Ge en grundläggande förklaring av förbränningen. Berätta för barnet att när bilen är påslagen, suger motorn i luften och en liten mängd bensin, vilket orsakar en rad små explosioner som ger ström till andra delar under huven som gör att bilen rör sig framåt.

5

Visa barnet ratten, gas och broms. Säg att ratten åstadkommer styrning för förflyttning av fordonet, är gaspedalen nedtryckt för att lägga till mer luft och bränsle till motorn att göra delarna rör sig snabbare i sin tur gör bilen rör sig snabbare och bromspedalen stannar fordonet när man trycker. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127045.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.