Hur man installerar en bränslepump i en Porsche 944

Bränslepumpen på en Porsche 944 är att alla viktiga anordning som säkerställer en konstant och tillförlitlig försörjning av bränsle levereras till motorn. Över tiden är bränslepumpar utsätts för värme och vibrationer, och smutspartiklar kan komma förbi bränslefiltret. Så småningom kommer bränslepumpen sluta fungera helt och hållet, då bilen inte kan köras. Lyckligtvis ersätta bränslepumpen på en 944 är en relativt enkel uppgift, så länge du har lite tid och rätt verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
mutterdragare
vice grepp (2 par) katalog dropplådan
Rags
Gummihandskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln som går till den negativa polen på batteriet. Lossa muttrarna på den bakre, passagerarsidan hjul. Lyft den bakre passagerarsidan av 944 med en domkraft. Sänk det säkert på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och hjulet.
2

Leta bränslepumpen. Detta är en liten cylindrisk enhet med bränsleledningar och elektriska anslutningar kommer utanför det. Lossa muttrarna som håller kablarna till bränslepumpen med en skiftnyckel. Notera vilken terminal varje tråd går vidare.
3

Placera ett par vice grepp på bränsleledningen som kommer från tanken och går in i bränslepumpen. Placera ett annat par på linjen som går från pumpen till motorn. Linjen har bara att pressas tillräckligt för att förhindra att bränsle från att komma ut när du tar bort bränslepumpen. Använd en trasa mellan vice grepp och bränsleledningen för att förhindra skador. Placera ett tråg under bränsleledningen för att fånga något bränsle som gör spill.
4

Lossa slangklämman som håller bränsleledningen till bränslepumpen. Dra bränsleledningarna från endera änden av bränslepumpen. Du kan behöva trycka på linjer med en skruvmejsel för att befria dem om de sitter fast på pumpen.
5

Lossa bulten på fästet som håller bränslepumpen i chassit med en skiftnyckel eller en hylsa och spärrskaft. Ta bränslepumpen från fästet.
6

Installera den nya bränslepumpen i hållaren. Dra åt skruven som håller konsolen på plats på bilen. Montera kablarna på rätt kontakter och dra åt muttrarna. Skjut bränsleledningarna tillbaka på bränslepumpen i vardera änden. Dra åt slangklämmorna.
7

Avlägsna vice grepp från bränsleledningarna. Sätt tillbaka hjulet. Sänk bilen av domkraften. Dra åt muttrarna för hand. Anslut kabeln till den negativa batteripolen. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126993.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.