Hur installerar jag en bränslepump i en 1988 BMW 325i?

Den 1988 BMW 325i är en del av E30 generationen av 3-serien, en av de mest populära laguppställningar i historien av den tyska biltillverkaren. Idag är BMW 325i närmar sig snabbt veteranbil status och som sådana behov regelbundet underhåll av sina åldrande komponenter för att prestera tillförlitligt på vägen. Den ena delen som kan behöva bytas ut är bränslepumpen, vilket på E30 är belägen i bränsletanken, under baksätet. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
Ny bränslepump
Lödkolv
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Ta bort baksätets botten genom att dra den uppåt. Flytta den ur bilen.
2

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast luckan till bränslepumpen /bränsletank med en stjärnskruvmejsel. Ställ luckan åt sidan.
3

bort de elektriska kontakterna som går till pumpen och bränslet sändande enheten. Dessa kommer helt enkelt dra bort. Lossa slangklämman som håller bränsleledningen till pumpen med en skruvmejsel. Dra slangen på bränslepumpen.
4

Ta bort de fyra muttrarna som håller den sändande enheten på plats. Ställ den sändande enheten på en trasa eller i en glasbehållare, som bränsle kan rinna från den.
5

Skruva loss bränslepumpen församling från tanken genom att vrida den 10 till 15 grader tills den kan tas ut . Innan du vrider pumpen, notera läget är i. Som en extra försiktighetsåtgärd kan du också markera sin ställning med en markör.
6

Ta bort O-ringen som tätar bränslepump i tanken . Dra ut filterinsatsen från botten av pumpen. Dra ut pumpen ur bränslepumpen montering fäste. Avlägsna bränsleledningen från toppen av bränslepumpen. Klippa kablarna som går från bränslepumpen till församlingen.
7

Skjut den nya bränslepumpen i hållaren. Sätt tillbaka skärmen på botten av den nya bränslepumpen. Montera bränsleledningen på den nya pumpen. Löda kablarna på den nya bränslepumpen till församlingen med en lödkolv, med trådarna på den gamla pumpen som en guide.
8

Montera en ny O-ring där bränslepumpen installeras, smörjning den med bränsle. Installera den nya enheten bränslepumpen i samma riktning som gamla genom att skruva fast den i bränsletanken.
9

tillbaka bränslet avsändaren med de fyra muttrarna. Sätt tillbaka kablarna på bränslepumpen och den sändande enheten. Sätt tillbaka luckan med de fyra skruvarna. Sätt tillbaka baksätet genom att trycka ner den på plats. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126965.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.