Så ändrar fram och bak Stötdämpare den 99 Dodge Ram Truck

Du bör byta stötdämpare på din Dodge Ram var 75.000 miles. Ett par nya chocker kommer att säkerställa en mjuk gång. De chocker fäster på ramen på din Dodge Ram och axeln och absorbera skakning av stötar och ojämna vägytor för att möjliggöra en mjuk gång. Slitna stötar kan orsaka många problem förutom en skakig resa, inklusive otillåten däckslitage och minskad hantering och kontroll. Replacement stötar för din Ram kan köpas på alla lokala auto-delar butik. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
hydraulisk domkraft
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
Front Shock ersätter
1

Lossa muttrarna på framdäcket med en klack skiftnyckel. Ta inte bort muttrarna vid denna tid.
2

Placera en hydraulisk domkraft direkt under framaxeln för din Dodge Ram. Lyft bilen tillräckligt högt med domkraften så att däcket kan tas bort från navet.
3

bort muttrarna och dra däcket från navet.
4

Leta monteringsbulten på axeln som fäster chocken kroppen till axeln. Bultarna kräver en 13/16-inch hylsa och spärrskaft. Avlägsna skruven och ställ den åt sidan, du kommer att återanvända den med de nya chocker
5

Öppna huven och leta reda på våren tornet på insidan fender i motorrummet.. Ta bort de tre 12 mm muttrarna med ett Ratchet och uttag. Avlägsna 3/4-tums bult som fäster chocken till tornet med en spärr. Dra den gamla stötar från fordonet.
6

Skjut ersättare chock på plats. Bolt chocken till axeln genom att återanvända beståndet bult och en spärr och 13/16-inch uttag. Montera chock för övre chock tornet och montera tornet tillbaka i position med hjälp av de tre 13 mm bultar.
7

Placera däcket tillbaka på navet och dra åt muttrarna med en klack skiftnyckel. Sänk bilen till marken och dra hydraulisk domkraft bort från fordonet.
8

Upprepa på motsatt sida av din Dodge Ram.
Rear Shock Replacement

9

Lokalisera monteringsbulten på bakaxeln. Chocken hålls på axeln med en 13/16-inch mutter. Ta bort muttern och bulten från fästet. De bakre däck behöver inte tas bort för att ersätta de chocker.
10

Leta övre skruvsäkringssystem chocken. Använd en 13/16-inch hylsa och spärrnyckel att ta bort muttern. Skjut chocken från konsolerna.
11

Placera ersättare chock på plats. Säkra chock för bakaxelns återanvända beståndet bult och mutter. Dra med ett Ratchet och uttag.
12

Placera bulten i fästet på övre chock montera och dra åt den med en spärr och uttag.
13

Upprepa stegen på den motsatta sidan av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126943.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.