Hur tar jag bort motorkåpan på en Boxster?

Den Boxster är en mid-motor, två-sits sportbil från tyska tillverkaren Porsche. Den Boxster erbjuder fantastiska hantering och stark acceleration insvept i en attraktiv, högteknologiska paket. Dock är Boxster inte det lättaste bilen att arbeta för hjälper hemmafixare, främst eftersom motorn är dold under ett lock under motorns lock som måste skruvas loss för att ta bort. Men att ta bort locket Boxster motorn är lätt med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Park Porsche på en plan, jämn yta. Se till att det är i växeln (eller parken om det är en Tiptronic) och ställ in nödbromsen.
2

på tändningen (men motorn avstängd), lyft upp ca 24 inches från toppen av vindrutan så att den del av toppen som täcker den bakre är på den högsta punkten. Ta ut nyckeln ur tändningslåset så att toppen inte kan manövreras.
3

Koppla bort spänningen rep på vardera sidan av suffletten. Dessa bifogas med bollen och uttaget hårdvara, så bara bända dem försiktigt för hand och de kommer att lossna.
4

Avlägsna trasan locket genom att dra rakt ner på plastlocket. Dra område rätt nära clip hållarna på vardera sidan. Dra upp upp och bort från ramen och lägg den mot den bakre delen av bilen så det är ur vägen.
5

Ta Bose högtalare (om din Boxster är utrustad med en Bose ljudsystem) genom att vrida de fyra plast lås som håller den på plats. Flytta högtalaren för att komma åt kontakten som går till baksidan av den och drar ur kontakten.
6

Dra av mattan trim ovanpå motorhuven. Detta kommer att komma rätt off. Ta bort de fem skruvarna som håller motorkåpan till bilen med en hylsa och spärrskaft. Dra motorkåpan uppåt och ut ur motorrummet. Du bör se motorn under den. Installationen är motsatsen till demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126937.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.