Hur du ändrar ett generatorremmen på en 1968 VW Bug

På en 1968 VW Bug, generatorn fan inte bara förvandlar generatorn - även sätter på fläkten som kyler motorn. Eftersom Bug är luftkyld istället vattenkyld som de flesta fordon är det viktigt att generatorremmen hållas i gott skick och korrekt. Om bältet misslyckas, kan motorn överhettas och skadas om den inte stängs av snabbt. Alla Bug ägare bör veta hur man justerar och ändrar fläktremmar på sina bilar. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
Fläktrem
Extra shims
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan för motor, på baksidan av bilen. Remmen sitter på baksidan av motorn och rinner av fläkten i botten och generatorn upptill. Vrid remskivan att fläkten rider på i toppen så
2

att skåra skuren i kanten av remskivan är vänd upp och ned. Gör detta genom att gunga bilen medan den är i växeln, vilket kommer att slå av motorn och remmen.
3

in en skruvmejsel genom skåran så att skruvmejseln kilar mot en skruv placerad bakom trissan. Använd en hylsa och spärrskaft för att lossa och ta bort muttern i mitten av remskivan medan skruvmejseln håller remskivan från svarvning.
4

Avlägsna metall som sitter bakom muttern som täcker justermellanlägg för bältet. Bänd försiktigt den främre halvan av skivan med en skruvmejsel. Det bör lossna lätt. Avlägsna skivhalvan och fläktrem.
5

Montera den nya remmen och placera skivan igen för att hålla den på plats. Montera shimsen och metallhöljet och tråd på trissan muttern. Dra mejseln tillbaka in i spåret i remskivan så att den håller den stilla medan du drar åt muttern.
6

Testa täthet av bandet genom att trycka på den med fingrarna. Det ska böjas inte mer eller mindre än en halv tum. Om den är för lös, ta bort muttern och remskiva, och ta bort shims för att justera den hårdare. Om det är för hårt, måste du lägga till fler shims.
7

Lägg till eller ta bort shims tills bandet böjer ½ tum när man trycker på. Dra remskivan muttern och stänga luckan till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126897.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.