Hur ändrar jag en generator 97 7.3 Diesel Belt?

Den 1997 Ford F-250 och F350 lastbilar erbjuder 7,3-liters dieselmotor som tillval. Motorn använder en serpentin remsystem att rotera generatorn, vattenpump, servopump och andra tillbehör på framsidan av motorn. Bältet kan sträcka utöver kapaciteten hos remspännaren över tid och kommer att behöva ersättas med en ny. Banden finns tillgängliga från Ford-återförsäljare eller genom de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Wrench in
16 mm hylsa
Ratchet eller breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på batteriet i motorrummet på din bil. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort bulten som håller den negativa batterikabeln till batteriets minuspol. Ta bort kabeln från batteriet och fäst den från batteriet.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn. Placera en 16 mm hylsa på bulten i centrum av spännaren och vrid den medurs med en spärrhake eller breaker bar. Ta bort remmen från remskivorna och kassera den. Vrid spännaren moturs tills den är i utgångsläget.
3

Montera en ny rem på remskivorna, efter bandets väg som anges på schemat på kylaren stöd av lastbilen. Låt bältet utanför spännrulle för nu.
4

Vrid remspännaren medurs och sedan installera remmen över spännaren. Vrid spännaren moturs, dra åt bältet. Tvinga inte spännaren, det kommer att dra åt bältet till rätt spänning på eget
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och installera bulten.. Dra åt skruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126894.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.