Hur tar jag en vattenpump Av en BMW 325e

De 325e var en del av E30 generationen av BMW 3-serie. Liksom övriga modeller i sortimentet, var 3325E en väl iscensatt, rolig att köra sportsedan. Idag är E30 blir snabbt en klassisk bil, och tillsammans med detta faktum kommer behovet att utföra regelbundet underhåll på den för att hålla den igång tillförlitligt. Vattenpumpen är den komponent som pumpar kylmedel genom kylsystemet när motorn är igång och som förhindrar att motorn överhettas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1 < p> Höj framför bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar, en under vardera sida av bilen. Öppna avtappningspluggen på förarsidan av kylaren och tappa ur kylvätskan i en behållare. Tappa ur kylvätskan ur motorblocket i samma kärl genom att ta bort avtappningspluggen som finns i blocket med grenröret.
2

Lossa slangklämmorna som håller de övre och undre kylarslangar till radiator. Dra slangarna av radiatorn. Haka av fläktkåpa från kylaren. Det hålls på med små klipp som gör att kåpan dras av. Ta bort de två skruvarna som håller kylaren på plats. Ta bort kylaren.
3

bort 32-mm mutter som håller fläkten på, vrida medurs när du står bilen, eftersom muttern är omvänt gängad. Ta bort fläkten och fläktkåpa. Placera en bandnyckel på vattnet remskiva och använda den håller remskivan stilla medan du tar bort de fyra muttrarna som håller remskivan på. Lossa fördelarlocket och rotor för ökad clearance. Lämna tändkablarna anslutna till locket och bara trycka på locket ur vägen.
4

Lossa stjärnformade skadereglerare på generatorn och servostyrning remskivor pump. För rullarna över att lossa remmarna. Avlägsna remmarna från remskivorna. Ta bort de sex insexskruvarna från vevaxelns remskiva. Ta ut skivan och dra sedan av den harmoniska spjället bakom det, som inte hålls på med några bultar.
5

Ta bort de två övre bultarna från kamremmen locket med en sockel. Ta bort skruven som håller generatorn fästet till kamremmen locket och ta bort locket kamremmen. Ta bort skruvarna som håller nedre kåpan kamremmen på. Ta bort den nedre kåpan kamremmen. Ta bort skruvarna som håller vattenpumpen på motorblocket med en hylsa och spärrnyckel och ta bort vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126887.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.