Hur man rengör ett spjällhus på en Pontiac

Den spjällhuset på din Pontiac tillåter luft att komma in i insugningsröret och blanda med bränsle så det kan brinna ordentligt. Tack vare sitt läge, det tenderar att få en hel del sot i den och kan faktiskt beröva dig bränsle körsträcka eller göra stick gaspedalen. Rengöring av spjällhuset är ganska lätt och göra det själv kan spara dig uppåt på $ 70 (år 2010). Saker du behöver
Skruvmejselsats
Tandborste
Förgasare renare
Luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Leta luften låda din Pontiac. Det är där luftfiltret ligger.
2

Följ slangen som går från luften rutan till motorn. På motorsidan av denna slang, kommer du att se en ruta metallföremål, är att spjällhuset.
3

Lossa slangklämman som håller luftslangen till spjällhuset med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort slangen genom att dra den med händerna.
4

Skjut slangen åt sidan och du kan se insidan av spjällhuset. Tryck metallfliken och du kan se på motorsidan av spjällhuset och all sot.
5

Skjut luckan och håll det medan sprutning insidan av spjällhuset med dammsugaren. Använd tandborste för att skrubba spjällhuset och använd trasa för att få den utspädda sot från spjällhuset. Bli inte rädd om något renare eller sot tränger in i motorn, det kommer att bränna bort det när man kör
6 steg

Upprepa fem tills spjällhuset är helt ren
.. 7

Skjut slangen luftintag tillbaka på spjällhuset och dra åt slangklämman tills det är säkert.
8

Starta bilen och låt den bli varm. Provkör bilen, och bli inte orolig om du ser några vita röken, eftersom det är normalt för de första minuterna.
9

Släng tandborsten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126866.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.