DIY Styrstag för en E36 M3

I E36 generationen BMW M3 var den andra versionen i denna uppställning. Den E36 ersatte E30 och ersattes senare av E46 M3. Uppskattad för sin relativt låga vikt, kraftfull motor och mycket bra hantering, är E36 M3 en populär begagnat köp på begagnade marknaden. Liksom alla åldrande bil men behöver E36 M3 regelbundet underhåll för att hålla den på vägen. En komponent som ska bytas ut någon gång är dragstängerna och kulleder på slutet av dragstängerna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Pickle gaffel /styrstag separator
Open slutade skiftnycklar
Tänger
Visa mer Instruktioner
1

Se till att BMW är parkerad på en plan, väl upplyst område. Lossa muttrarna på framhjulen med en rörtång. Lyft fordonets front med en domkraft och sänka bilen ordentligt på ett par pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulen.
2

bort 16-mm låsmutter som håller änden av dragstång till suspensionen med en sockel. Detta är nära navet, precis bakom broms damm sköld. Separera änden av dragstång från suspensionen genom att placera ättikslag gaffel (eller dragstång separator) mellan styrstaget och fjädring och nyfikna dragstången nedåt så slutet poppar ut ur suspensionen.

3

Mät längden på styrstaget från där gängan börjar på den sida som är gängad till mitten av dragstång. Detta behöver inte vara exakt, bara tillräckligt så att när den nya styrstag sätts på, kan bilen köras till en anpassning butik. Ta bort metallringen som håller boot gummi damm på änden av dragstång med en tång. Detta är den inre änden av dragstång, mittemot den ände som bultar på bakom ratten.
4

Böj tillbaka låsblecket som förhindrar muttern i änden av dragstång lossnar . Lossa muttern i änden av dragstång med en 32-mm skiftnyckel. Hela dragstång kan lossna och vrid som du vrider skruven i änden av dragstången. Ta parallellstaget tillsammans med den gamla låsblecket.
5

Montera en ny låsplatta, se till att den strecksats på baksidan av det låser på plåten bakom det. Håll låsplattan på plats med handen medan du tråden på den nya inre styrstaget. Den nya styrstag kommer i två separata delar så att de kan anpassas till rätt längd. Dra åt muttern till 52 ft /lbs.
6

Böj fliken på låset plattan ner på en av de plana ytorna på slutet av muttern på styrstaget. Dra gummistövel tillbaka över änden av slipsen rid och klämma metallring på ordentligt så att kängan är fäst runt dragstången.
7

Montera de två låsmuttrarna på inre styrstag, med den större en mot insidan av bilen. Trä yttre styrstag på den inre styrstaget. Installera den nya kulleden på änden av den yttre styrstag.
8

Justera längden på dragstången till längden av den ursprungliga dragstång. För att göra detta, se till att låsmuttrarna som håller den inre och yttre styrstag är lösa och vrid den yttre styrstag att justera längden. Dra åt låsmuttern till 26 ft /lbs. Montera kulleden på uppskov med en ny mutter och dra åt den till 33 ft /lbs.
9

Upprepa steg 2 till 8 för den motsatta sidan av fordonet. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Har bilen linje innan den drivs i stor utsträckning. Optimalt ska köra bilen direkt till butiken som kommer att utföra justeringen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126836.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.