Hur man ändrar Främre stötdämpare på en Porsche 914

Porsche 914 är en tvåsitsig, mittmotor-sportbil. Den 914 är rolig att köra, snygg och är en genuint önskvärd och samlarobjekt klassisk bil i dagens marknad. Den 914 är också relativt lätt att arbeta med och i själva verket många ägare gör sitt eget underhåll på den. De främre stötdämpare, mer korrekt kallas stöttor, på en 914 bör inspekteras och bytas regelbundet om de blir slitna. Detta är också den perfekta tiden att uppgradera till prestanda stöttor. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Nya skär strut
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett plan, väl upplyst område. Lossa muttrarna till framhjulen. Lyft den främre delen av 914 med en domkraft och sänk den försiktigt på ett par pallbockar, en under vardera sidan av bilen. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Öppna bagageluckan. Lokalisera den övre strut montera och mutter, som ligger där överdelen hos stöttan kommer genom fjäderben. Bänd den lilla fliken ned på brickan som fälls mot muttern för att hålla muttern inte lossnar. Lossa och ta bort muttern med en hylsa och spärrskaft.
3

Ta bort de tre muttrarna som håller dammskyddet på plats bakom rotorn och sedan bort dammskyddet. Om 914 är utrustad med Bilstein chocker, finns det en liten spännstiftet som måste avlägsnas vid botten hos stöttan bostäder. Dra staget in ur strut bostäder.
4

Skjut den nya fjäderben i strut bostäder. Installera spännstiftet om tillämpligt. Sätt tillbaka dammskyddet. Skjut den övre änden av stöttan genom toppen av fenderwell. Montera brickan och muttern som håller toppen hos stöttan på plats. Böj fliken på brickan tillbaka upp så att den fastnar i muttern.
5

Upprepa för den andra sidan av fordonet. Sätt tillbaka hjulet. Sänk 914 tillbaka till marken. Dra åt muttrarna med ett däck järn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126827.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.