Laddning instruktioner för en Förbrukarbatteri

Djupurladdningsbatterier är konstruerade för att tåla urladdning av upp till 80 procent av sin lagrade energi under en tidsperiod. De är inte som vanliga batterier, som avser att ge en hög explosion av avgift för användningsområden såsom kallstart. Vanligtvis kan du hitta djupcyklingsbatterier i bruk med golfvagnar eller RV hus batterier, där kraft behövs men inte i kraftfulla start skurar. De laddning instruktioner för en djupurladdningsbatteri är inte komplicerat, men det finns några tips att tänka på. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Hydrometer
Destillerat vatten
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort djupurladdningsbatteri (om nödvändigt, lagrade batterier mest troliga är inte ansluten till något)., och flytta den till en ren och torr plats som är väl ventilerat
2

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort höljet battericellerna så du kan kontrollera elektrolyt nivåer av varje cell. Även om din djupurladdningsbatteri är "sluten", kan du fortfarande ta bort cellen täcker. Omslagen kommer antingen vara i form av enskilda celler pluggar eller ett stort lock som täcker alla celler. Bänd upp på locket för att ta bort den. Se till att du bär gummihandskar och skyddsglasögon öga i fall någon av de inre stänk ut ur cellen.
3

in spetsen på din hydrometer in i en cell och dra vätska in hydrometern. Läs hydrometer enligt de instruktioner som följer med det. Vissa typer av hydrometrar använder flytande bollar för att indikera huruvida cellen är låg på vatten, och vissa kommer att ha en nål mätare. En viss nivå av vatten är nödvändigt för att stödja de elektrolyter i batteriet och låta batteriet för att fungera korrekt. Om cellen är låg, tillsätt destillerat vatten. När du har testat varje cell, återblick cellerna.
4

Ställ din batteriladdare till en långsam eller underhållsladdning och välj om du laddar en 6, 12 eller 24 volt djupurladdningsbatteri. Om din batteriladdare har möjlighet att ställa in spänningen för laddning, ställ in den på 20 procent av det nominella amp per timme hastighet av batteriet du laddar. Den amp per timme takt kommer att skrivas på toppen eller sidan av batteriet. Djupurladdningsbatterier laddar bäst när laddflödet är som lägst.
5

Anslut kablarna från laddaren till terminalen inlägg på batteriet. Se till att du ansluter den positiva kabeln till den positiva polen först. De positiva sidorna av varje normalt indikeras med antingen en röd färg tråd eller lock eller ett plustecken. Anslut sedan den negativa kabeln, indikeras med ett minustecken, till den negativa polen.
6

Slå laddaren på. Vänta 20 minuter och kontrollera sedan laddningen mätaren på batteriladdaren. Det kommer att ta så lång tid för laddaren att få en korrekt avläsning av den faktiska avgiften fortfarande finns i batteriet. Om din batteriladdare har en spänningsregulator, kan du lämna batteriet och komma tillbaka när det passar eftersom laddaren stängs automatiskt när rätt spänning är uppnådd. Om laddaren inte har en regulator, övervaka laddningen mätaren på timbasis tills full laddning uppnåtts och sedan koppla ur laddaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126803.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.