Hur du ändrar Shock Absorber på en BMW

Stötdämparna, även kallad stöttor, på en BMW är mycket viktiga aspekter av upphävandet, om inte de viktigaste aspekterna av det. Över tiden, stötar slits ut, lämna din BMW med en mjuk, studsiga rida. Om chocker är kvar att försämras under en längre tid innan han byttes ut, kan fordonets säkerhet äventyras. Byte BMW stötar eller stöttor är en relativt intensiv jobb, särskilt för lekmän, men kan göras med rätt verktyg och förhållningssätt. Tänk på att även om den här artikeln beskriver byte av en enda stöt, bör dessa bytas i par eller alla fyra på en gång. Saker du behöver
Golv jack
Jacks står
Däck järn
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl upplyst område som också är plan och jämn. Lossa muttrarna för hjulet som har den chock du kommer att ersätta. Lyfter bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Avsluta bort hjulet och ställ den ur vägen.
2

Spray avfettningsmedel där den nedre delen av staget är bultad till fjädring och torka av den med en trasa. Koppla bort alla rader som är fästa vid konsoler på strut bostäder. Beroende på modell, kan detta omfatta bromsledningen och bromsslitage sensorn linje. Avlägsna hjulvarvtalsgivaren för ABS-utrustade bilar. Detta hålls på med en liten bult. Sensorn glider ut från baksidan av navet.
3

Ta bort de stora bultarna som håller bromsoket till strut bostäder. Skjut bromsok från hjulet. Stöd bromsok medan du arbetar. Avlägsna skruvarna där styrarmen fäster vid staget. Dessa är i allmänhet nås underifrån. Lossa krängningshämmaren varifrån den bultarna till staget bostäder.
4

Öppna huven. Ta bort de tre muttrarna som fäster den övre staget till chassit fjäderben. För det undre av stagenheten bort från suspensionen och ner från där dubbar på toppen av aggregatet gå genom plåten.
5

Flytta staganordningen till en arbetsbänk. Placera en fjäder kompressor på våren, så att krokarna för våren kompressorn är mittemot varandra. Försiktigt komprimera fjädern tills spänning mot den övre delen av stöttans bostäder är lättad.
6

Ta bort gummihylsan över muttern som håller staget lagret. Lossa försiktigt och ta bort muttern, se till att spänningen på fjädern är helt lättad. Ta bort muttern, brickan och eventuella distanser. Skjut den övre Fjäderbenslager och våren utanför strut bostäder.
7

överföra några kuddar eller distanser på toppen och botten av den gamla fjäderben till den nya fjäderben. Lämnar fjädern komprimeras med kompressorn pådragna, skjut fjädern över nya fjäderben. Skjut den övre strut lagret på staget. Montera och dra åt muttern som håller den övre strut slå på. Lossa försiktigt fjäderspännaren, säkerställa att fjädersätena korrekt i toppen och botten av stagenheten.
8

Sätt tillbaka toppen av stöttan först genom att skjuta reglarna på toppen av aggregatet upp och genom hålen i plåten i bilens övre fjäderben. Löst installera nötter för att hålla den på plats. Skjut botten av enheten på plats. Du kan behöva trycka ner på hjulupphängning och styrning komponenter för att få bulthålen att rada upp. Sätt tillbaka de nedre bultarna. Dra den övre och nedre bultarna.
9

tillbaka krängningshämmare, bromsledningen och andra linjer på sina respektive konsoler och installera om ABS hastighetssensor, om tillämpligt. Installera om bromsoket. Byt ut hjulet och dra åt muttrarna. Sänk bilen till marken och avsluta skärpa lugs nötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126784.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.