DIY Jetta TDI bränslefilter

Liksom på någon bil, är bränslefiltret på en VW Jetta TDI är en viktig del av bränslesystemet och är ansvariga för att förhindra smuts och skräp från att komma in i systemet bränsleinsprutning. Filtret behöver bytas vid fabrikens rekommenderade intervaller för att förhindra problem med bränsletillförseln. Byte av bränslefilter på en Jetta är en enkel procedur, eftersom filtret är en lättillgänglig plats i motorrummet istället under bilen som på många andra modeller. Saker du behöver
Torx bits och ratchets
Skruvmejslar (x2) katalog nya bränslefiltret
Rags
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen är parkerad i ett väl ventilerat utrymme eftersom du kommer att arbeta runt rökgaser. Använd gummihandskar och ögonskydd. Rengör filterhuset med en trasa. Filtret och bostäder är belägna i den främre delen av motorrummet bredvid kylvätskebehållaren.
2

Använd en Torx bit för att lossa luftningsskruven på filterhuset till trycket i insprutningssystemet . Inte alla TDI-motorerna är utrustade med ett luftskruven. Ta bort de fem skruvarna som håller på locket för behållaren med en Torx bit. Dra av locket och torka upp utspillt bränsle.
3

Ta den gröna sigill på filterhuset locket och blåa tätningen under locket. Ta bort det gamla filtret genom att placera en skruvmejsel på vardera sidan och försiktigt bända uppåt tills filtret hoppar ut. Var försiktig med stänk bränsle. Jämför filtret till ny som du installerar för att säkerställa att det är rätt filter.
4

skruva isär bränslefiltret bostäder från fästet som håller den i motorrummet. Häll bränsle i bensintanken eller kassera det på rätt sätt. Rengör insidan av bränslet filterhuset med en trasa. Sätt tillbaka bränslefiltret huset med bultar till fästet.
5

Installera det nya filtret i huset genom att trycka den sakta in i huset tills det sitter stadigt på botten av huset. Fyll huset med färska dieselbränsle. Montera de gröna och blå sälar.
6

Bolt filterhuset locket igen med fem skruvar. Dra åt skruvarna till 2,2 Ib /ft med en momentnyckel om modellen använder en luftningsskruven, 3,7 Ib /ft om det inte finns någon luftskruven. Vrid startnyckeln på utan att starta motorn att flöda bränslesystemet. Upprepa proceduren och sedan starta motorn på tredje försöket. Kontrollera att det inte finns några läckor nära filtret och höljet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126639.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.