Hur återställa datorn bromsbelägg på en 2001 Caddy

Det är möjligt att återställa bromsen datorn på en 2001 Cadillac utan att gå till en återförsäljare eller verkstad. Under 2001-modeller, presenterade flesta Cadillacs omborddiagnos. Alternativt, för cirka 60 dollar (som av 2010), kan en kodläsare köpas från en auto-delar återförsäljare. Det finns alltid mer gammaldags fix för att koppla bort minuskabeln från bilbatteriet, men ibland det är inte alltför önskvärt eftersom det också kan radera alla förinställda radiokanaler. Sensorerna kan äntligen byglas att helt enkelt lura datorn från att visa "Ersätt Bromsbelägg" meddelande på förarens informationscenter (DIC). Saker du behöver
kod läsare
Visa fler instruktioner Review Använd en Pocket Scanner
1

bort minuspolen på batteriet. Under 2001 Sevilla är batteriet under baksätet.
2

Läs fickan scanner bruksanvisning. Det finns flera märken och modeller av scanners. De är lätta att använda. Mest använda bilens batteri för att driva skannern, vissa behöver sina egna batterier
3

Anslut kodläsare i det diagnostiska /datalänkanslutningen (DLC).. På 2001 Cadillac, är det under rattstången till vänster.
4

Anslut fickan skanner i DLC.
5

Bläddra till den klara motorn koder alternativet . Vissa bildläsare har en radera-knapp på framsidan. Andra modeller använder pilknapparna för att navigera genom menyn till radera koderna.
6

Radera koden (följa anvisningarna på skärmen menyn på skannern). Vänta på skannern för att återgå till huvudmenyn, eller visa ett meddelande om att kommandot har skickats.
7

Starta motorn för att säkerställa att varningslampan gick ut.

Batterifrånskiljare
8

Koppla bort den negativa klämman batteripolen från batteriet. Det är den svarta trådbunden terminal klämma med ett minustecken stämplat på batteriets hölje.
9

Vrid ljusomkopplaren inne i Cadillac. Detta kommer att utvisa reservkraft och radera minnet av förarens informationscenter.
10

Vänta 10 till 15 minuter innan du stänger av strömbrytare och därefter återansluta den negativa klämman batteripolen.

11

Starta motorn för att säkerställa att ljuset inte längre visas på instrumentpanelen. Avlägsna Inline Fuse
12

Dra ABS säkringen
, väntar ca fem minuter.
13

Sätt tillbaka säkringen i säkringshållaren.
14

Starta bilen för att kontrollera meddelandet är borta.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126637.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.