Hur du ändrar en 2002 VW Jetta bränslefilter

Bränslefiltret i 2004 VW Jetta ska bytas 20.000 till 30.000 miles för att undvika att det täpps till med tiden. Filtret är ansvariga för att förhindra skräp i bensintanken från att komma in i bränslesystemet självt. Ett igensatt filter kan orsaka många problem, från grov löpning och dålig bränsleekonomi för en bil som inte startar alls. Byta bränslefilter på 2004 Jetta är en enkel procedur. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvmejsel
Catch pan
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta i ett väl ventilerat utrymme. Lyft den bakre, passagerarsidan av bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock.
2

Leta bränslefiltret, vilket är under passagerarsidan av bilen, nära bränsletanken och höger bakhjul. Lossa klämman runt kroppen av filtret som håller den till filtret fäste med en skruvmejsel. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under filtret för att fånga upp eventuellt utspillt bränsle. Använd en skruvmejsel för att trycka på fliken på snabbkoppling på linjen på framsidan av filtret. Släpp snabbkoppling långsamt så att bränsletrycket att blöda ut och dra sedan linjen från filtret. Torka upp utspillt bränsle.
4

Lossa snabbkopplingen på bränsleledningen som går till baksidan av filtret genom att trycka på fliken på kopplingen med skruvmejseln. Dra av filtret på linjen samtidigt som du håller frigöringsfliken på connect montering. Skjut filtret mot fronten på bilen för att lossa det från hållaren klämman.
5

Installera det nya filtret motsatsen till avlägsna, dra åt bandet för fästet runt kroppen av filtret. Installera bränsleledningarna genom att skjuta rader på filtret tills snabbkopplingen gör ett klickande ljud.
6

Sänk bilen till marken. Vrid nyckeln till "On" läge men starta inte motorn. Gör detta tre eller fyra gånger för att prima bränsle tillbaka in i bränslesystemet sedan starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126575.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.