Vad händer när bränslefilter är igensatt?

Bränslefiltret på en bil eller lastbil är en liten men viktig enhet som monteras mellan bränsletanken och bränslesystemet och ansvarar för filtrering av bränslet. Om ett bränslefilter inte ersätts med regelbundna intervall (20.000 till 30.000 miles beroende på bil), kan filtret bli igensatt. Resultatet är grov löpning, svårstartad eller inte köra alls. Orsak av filterigensättning

Filter är ansvarig för att stoppa smuts, damm och skräp som kommer in i bränsletillförseln genom bränsletanken. Eftersom partiklarna rör sig genom bränsleledningar, stoppar bränslefiltret dem från att fortsätta på och ange bränsleinsprutning eller förgasare. Fordon som drivs i mycket dammiga förhållanden är naturligtvis mer benägna att drabbas av bilar och lastbilar som drivs i mindre dammiga förhållanden.
Rough Running

Ett symptom på en igensatt bränslefilter är grov löpning. Bilen kommer att tveka eftersom bränsletillförseln är inte så stadig och jämn som den borde vara. Den tomgång kan vara grov och bilen kan också visa en bristande vilja till rev och göra mindre ström än den normalt gör på grund av den strypt bränsletillförseln.
Poor Fuel Efficiency

Ett igensatt filter har också en negativ inverkan på bränsleekonomi, eftersom fordonet kan behöva arbeta hårdare än det normalt gör för att leverera tillräckligt med bränsle till motorn och därför inte körs på det mest effektiva.

Svårighet eller misslyckande Starta

Fordon med gamla, igensatt bränslefilter kan också vara mycket svårt att starta, särskilt när de nyligen har kört. Anledningen till att de är svåra att starta efter att de har kört snarare än när de är kallt är att skräpet rörs upp under körning och flyttar runt. När fordonet har suttit, har skräpet en chans att sätta sig och får inte blockera bränslet. Ett igensatt filter kan också hindra en bil från start alls, eftersom inget bränsle att komma till bilen.
Lösningen

Fuel filter inte kan fastställas och skall vara ersättas i sin helhet, helst innan de har en chans att misslyckas och lämnar dig och fordonet strandsatta. Byte av filter på de flesta bilar är ganska enkel och innebär att lokalisera filtret, koppla bränsleledningar och installera ett nytt i stället för den gamla. Detta kan göras genom en mekaniker eller av ägaren med några grundläggande verktyg som en skruvmejsel, socket set och domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126572.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.