Hur man installerar ett bränslefilter för en Mercedes Benz 300E

Den 300E var en populär modell från tyska biltillverkaren Mercedes Benz som gjordes som en coupé och som cabriolet. Bränslefiltret på 300E ska bytas ut 20.000 till 30.000 miles beroende på de villkor som bilen körs. Om den drivs i dammiga, torra förhållanden bränslefiltret kan behöva bytas oftare. Byta en 300E bränslefilter är ganska lätt, eftersom det ligger i den bakre delen av bilen och är lättillgängligt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags
låstängerna
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Under bilen, mellan höger (passagerarsidan) bakhjulet och bränsletanken är ett plasthölje som döljer och skyddar 300E s bränslefiltret.
2

bort plasten muttrarna som håller panelen på med en hylsa och en spärrhake eller en skiftnyckel. Ta bort panelen och ställ den åt sidan.
3

Placera ett par låstänger på bränsleledningarna där de kommer ut ur endera änden av filtret så att de klämmer ledningarna stängts. Detta är för att förhindra att bränsle kommer ut när filtret tas bort. Du kan också använda trasor mellan käftarna på tången för att skydda ledningarna.
4

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till bränslefiltret med en skruvmejsel. Dra ledningarna ur filtret genom att vrida och samtidigt dra på dem. Lossa bulten eller muttern som spänner filtret till filtret fästet. Ta bort filtret och kassera den.
5

Torka upp utspillt bränsle med en trasa. Installera det nya filtret i hållaren, se till att pilen pekar mot motorn änden av bilen och bort från tanken. Installera bränsleledningarna och dra åt slangklämmorna. Ta låstången från bränsleledningarna. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126563.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.