Hur Ljudisolerat en VW

Som VWs blir äldre, kan de bli mer och mer rattly och bullriga, vilket kan göra det dagliga pendlandet en inte-så-avkopplande aktivitet. Många VW ägare hamnar ljudisolering sina bilar med nya sound proofing material, vilket kan göra en enorm skillnad i hur en bil känns på vägen, med mindre buller studsar runt interiören. Ljudisolering en VW är relativt rättfram. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
skruvmejsel
metallskrapa
Avfettaren
Rags
Respirator
Vakuum
Spraylim
ljuddämpande material

Visa fler instruktioner
1

Ta bort de främre och bakre sätena. Framsätena på en VW hålls vanligtvis på med bultar vid den främre och bakre kanten av sätena. Ta dessa med en hylsa och spärrskaft. De bakre platserna är vanligtvis hålls på med en bult eller helt enkelt lyftas upp och svängde ut ur bilen. Den exakta proceduren varierar beroende på vilken modell av VW du har.
2

Ta bort mattan. Det kan handla om att ta bort invändiga paneler och trimma som delvis döljer och håller mattan på plats. Den exakta proceduren varierar från bil till bil. Avlägsna mattan hela vägen upp under instrumentbrädan samt. Arbeta försiktigt när du drar upp att inte skada den om du inte installerar nya mattor också.
3

Dra ut det gamla ljuddämpning. Det rekommenderas att bära en respirator för att undvika att andas in damm som kommer att fastna i ljuddämpning. Skrapa det gamla limmet bort av brädorna med en metall skrapa. Dammsug golvet styrelser och hela interiören. Rengör ytan med avfettningsmedel och torka den grundligt med rena, torra trasor.
4

Fastställa ljuddämpande där det kommer att installeras för att klippa det rätt storlek. Mest ljuddämpning kommer i en rulle, även om vissa typer av ljuddämpning kommer i rutor som är installerade en i taget. Skär ljuddämpande till rätt mått.
5

Spray headliner eller matta lim på baksidan av ljuddämpning. Spraya på ett fram och tillbaka mönstret ca 10 inches från ytan. Låt limmet inrättats för 5 eller 6 minuter. Lägg det ljuddämpande ner i rätt plats. Tryck fast det ordentligt. Ansök ljuddämpning till hela golvet i interiören, väggen mellan stammen och interiören (om du kan komma åt den) och på den sida av brandväggen som vetter mot insidan.
6

Installera ljud deadening bakom dörrpanelerna för extra ljuddämpning. Ta bort dörrhandtag och dörrpaneler. Lim ljuddämpning på insidan delen av dörren. Detta kommer att minska ekon och tinniness och gör att bilen känns mer solid.
7

tillbaka dörrpanelerna. Limma mattan tillbaka in i det inre, med samma teknik som användes för att limma ljuddämpning på plats. Sätt tillbaka det främre och bakre sätena. Njut av din mycket tystare VW.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126560.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.