Koppling & Huvudcylinder Repair

Alla bilar har en transmission för att få kraft från motorn till hjulen. Med vanliga sändningar, har bilen en kopplingspedal bifogas en huvudcylinder. Detta producerar hydrauliskt tryck för att påverka kopplingen används för att koppla in och ur växlar. Både koppling och huvudcylindern kommer att bära med tiden och behöver bytas som ett sätt att reparera. Även om det inte komplicerade förfaranden, tar det lite ansträngning för att komma åt kopplingen och huvudcylindern att ta bort och montera nya delar. Transmission

Öppna kopplingen och kopplingen huvudcylinder innebär att ta bort överföringen. Det är inte komplicerat, men det tar lite speciell utrustning. Du kan inte ta bort överföringen med bilen på marken. Det måste vara på en hiss där du kan arbeta under. Du behöver också en apparat som kallas transmission stödbord monterat på hjul. Denna sänkbart bord ligger under sändning för att stödja den vid borttagning. Det är för tungt att försöka hålla efter arbetskraft under jobbet.

Koppla drivaxeln från växellådan och sedan dränera transmissionsolja från växellådan. Det finns en dränering porten på sidan. Justera bordet transmissionsstödet så det håller transmissionen utan att trycka upp eller låter det sag. Lossa skruvarna på transmissionen framåt på växellådshuset flänsen och sedan sänka växellådshuset på stöd bordet och rulla ur vägen. Addera Koppling

När transmissionshöljet avlägsnas kopplingen är den stora runda anordning som är fastsatt på motorn. En centrumbult säkrar kopplingen. Avlägsna bulten och kopplingen och tryckplattan kommer att glida ut. Reparera en koppling betyder ersättare. Installera en ny koppling och tryckplatta montering. Byte av växellådan är samma procedur som borttagning återförs endast. Var noga med att lägga ny transmissionsolja med fallet när monteringen är klar.
Huvudcylinder

Huvudcylindern ansluts direkt till kopplingspedalen under instrumentbräda. Avlägsna fästelement kopplingspedal och utsätta cylindern koppling master. Koppla loss hydraulslangarna och mössa dem med en plugg för att förhindra läckage. Avlägsna fästelement som håller cylindern koppling master. Ta bort och ersätt komponenten med en ny koppling huvudcylinder. Ta bort pluggarna och anslut de hydrauliska ledningarna.

Gång installerat, Lufta kopplingssystemet hydrauliken all luft. Tryck ner kopplingspedalen och manövrera huvudcylindern. Detta tvingar luft till den andra kopplingens slavcylinder och tvingar ut luften. Lägg tillräckligt med transmissionsolja för koppling huvudcylinder till toppen av behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126541.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.