Byte av däck på en G35

Du vill veta vad du ska göra om ett av däcken på din Infiniti G35 går platt. Ändra ett fordons däck är en av de mest grundläggande formerna av underhåll. Att förstå hur man gör det själv kommer att spara på installationskostnader samt få dig ur en knipa om ett däck går platt medan du kör. Lyckligtvis, oavsett vad din mekaniker erfarenhet, byta däck på din G35 är inte särskilt svårt med rätt undervisning. Saker du behöver
domkraft och lyft stången
Lug nut skiftnyckel
ersätter däck (er) från hjulklotsar
Visa fler instruktioner
1

Park Infinity G35 av vägen på en stabil, plan yta med utrymme att arbeta intill däcket (er) i fråga. Om den har en manuell växellåda, lägg den i omvänd efter att bil utanför. I händelse av en punktering, även slå på varningsblinkers.
2

Place hjulblock på fram-och bakdäcken motsatta däcket som kommer att ändras.

3

Öppna stammen och ta bort lager jack och lug nut skiftnyckel underifrån lastgolvet eller höger sida fack, beroende på modell. Om att ändra en plan, ta bort reservdäck placerad under bagageutrymmet brädan.
4

Hitta jack-up punkt nära hjulet du tänker ersätta. Det finns fyra jack-up punkter under fordonet chassi märkt med två steg där jack huvudet kommer att sitta i-mellan. Skjut domkraften vinkelrätt under fästpunkten.
5

Lossa de fem moturs muttrarna, åtminstone några varv, med klacken skiftnyckel innan du lyfter däcket från marken.

6

Snurra domkraft lyft-staven medsols tills däcket väcker helt från marken.
7

Avlägsna muttrarna från det upphöjda däcket med tappmuttem skiftnyckel och dra försiktigt däcket utanför klackarna innan montering av nytt däck. Dra åt muttrarna på plats för att säkra nya däcket.
8

Sänk domkraften tills nyligen monterade däcket vidrör marken. I en diagonal sekvens, helt åt var och en av muttrarna jämnt. Infiniti föreslår en hjulmutter åtdragningsmoment på 100 fot-lbs.
9

Upprepa steg vid byte flera däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126527.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.